U grčkoj regiji Pierija se nalazi delegacija od 992 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije. Oni su  obišli u okolini Katerine, glavnog grada regije Pierija podno Olimpa, dva zanimljiva agrarna objekta. Jedan je proizvodnja stočne hrane.

Poljoprivrednike je dočekao Jorgos Paparasku, koji se nalazi na čelu firme “Poljoprivredni proizvodi iz Katerine”, u koju se udružilo 10 poljoprivrednika iz te regije. Grčki prijatelji su danas našim poljoprivrednicima demonstrirali savremeni način baliranja deteline. Ova firma obradjuje oko 500 hektara deteline i kukuruza. Sam Paparasku ima 100 hektara i godišnje proizvedu 3.500 tona stočne hrane. On kaže da imaju ukupne prinose od 40 tona po hektaru deteline i 60 tona silaže po hektaru. Hranu prodaje farmama krava za proizvodnju mleka, te mlekari beleže do 30 odsto više mleka po grlu  nego uz sopstvenu prihranu, kao i drastično povećanje kvaliteta, odnosno proteina u mleku. Cena visoko kvalitetne stočne hrane je 0,1 evro po kilogramu. Visoki su fiksni troškovi zakupa zemlje 500 evra po hekataru i 300 evra za struju za zalivanje.

Poljoprivrednici obišli su i farmu svinja “Fotiadi”. Reč je o farmi crnih svinja retke rase koja potiče jos iz stare Grčke, a najsličnija je našoj mangulici. U Grčkoj ima ukupno 3.500 tih svinja, a na ovoj farmi 300. Subvencija za ovu proizvodnju od strane države Grčke iznosi 90 evra po prasilji godisnje. Srpski poljoprivrednici su izrazili veliku zahvalnost svojim domaćinima, a posebno Draganu Markovicu Palmi koji je sve ovo organizovao. Ocena cele posete Grčkoj od strane naših poljoprivrednika je, kako isticu, deset plus.