U Jagodini je održana promocija knjige „Ničiji vojnici“ autora Željka Pantelića, majora u penziji. Knjiga govori o ,,slučaju Dobrovoljačka“ i tome šta se zaista dogodilo u sukobu snaga Jugoslovenske narodne armije i muslimanskih vojnika tzv. zelenih beretki u proleće 1992. godine. On je rekao da knjiga govori o nespremnosti da odgovori datom trenutku i izdaji vojnika i oficira od strane vrha JNA.

Slučaj ,,Dobrovoljačka” obuhvata sve zločine  muslimanskih snaga koji su se dogodili nad pripadnicima JNA u Sarajevu od 20. aprila do 23. maja 1992 godine. Iako je za bezbednost vojnika JNA garantovao tadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović, kolona JNA je mučki napadnuta i prekinuta prilikom pokušaja izlaska iz Sarajeva. U krvavom piru muslimanskih vojnika za samo nekoliko dana mučki su ubijena 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, dok ih je 207 zarobljeno.

Pukovnik Srđan Petrović iz Jagodine, tadašnji oficir 65. Zaštitnog–mehanizovanog puka govorio je o bezbedonosnoj situaciji u Sarajevu i da JNA nije započela sukobe već da je mučki napadnuta, te da je izvršen zločin.