IZVOZ FABRIKE KABLOVA U JAGODINI- KABLOVI NA SVIM KONTINENTIMA

0
foto n.đ.

JAGODINA-Fabrika kablova u Jagodini izvozi kablove i kablovski pribor u oko 15 zemalja sveta, najviše u Rusku Federaciju, a proizvodi ove fabrike stigli su i do Ekvatorijalne Gvineje, izjavio je generalni direktor „Kablova“ Ratko Vučurović.Izvozimo dosta i u Poljsku, Švedsku, Češku, Madjarsku, bivše republike SFRJ, precizrao je Vučurović i napomenuo da je reč o tradicionalnim starim kupcima, „ali ima i novih“.
-Prošle godine izvezli smo kablova u vrednosti 20 miliona evra, oko 20 odsto više nego 2014. godine, a imali smo mogućnosti i kupaca da izvezemo za još 20 miliona evra, ali nismo mogli da realizijemo jer nismo imali mogućnosti finansiranja proizvodnje zbog nedostatka obrtnog kapitala, objasnio je Vučurović.
On je istakao da je veoma značajno što izvoze isključivo proizvode visokog stepena obrade, veoma kvalitetne i što su sa nekima od njih lider na svetskom tržištu.
Izvoz je i ove godine dobro počeo, dodao je on.Industrija kablova u Jagodini je među 10 najvećih izvoznika Šumadije i Pomoravlja. Kada je reč o izvozu u Gvineju, radi se o malim količinama s obzirom na naš ukupni godišnji izvoz, objasnio je Vučurović.Objašnjavajući mesto među 10 najvećih izvoznika Šumadije i Pomoravlja, prema rangu RPK Kragujevac, Vučurović je istakao, da za razliku od drugih firmi medju 10 najboljih izvoznika, Fabrika kablova ,,nije medju 10 najvećih uvoznika“. -To znači da mi izvozimo rad, a ne uvozimo nešto za 100 dolara, prefarbamo ga i prodamo za 101 dolar, rekao je Vučurović.
Na tržište Ruske Federacije gotovo je udvostručen izvoz kablova za naftnu industriju, koji su veoma kvalitetni i mnogo traženi na tržištu Rusije, zaključio je on.

Nema komentara

Ostavite komentar

13 − 8 =