JAGODINA NOVČANO KAŽNJAVA TREŠENJE STOLJNJAKA I POSTELJINJE, PUŠENJE I CEPANJE OGREVA U STAMBENIM ZGRADAMA

3

JAGODINA-Nesavesnim stanarima stambenih zgrada u Jagodini je odzvonilo, jer će ubuduće biti kažnjavani za trešenje posteljine i stoljnjaka, kao i bacanje smeća sa prozora i terasa, uništavanje rasvete, pušenje u hodnicima, prljanje stepeništa, namerno zapušenje vodovodne i kanalizacione mreže. Odlukama o opštem kućnom redu u stambenim zgradama, koje su usvojili odbornici Skupštine grada Jagodina, propisane su kazne od 2.000 do 20.000 dinara.

Ko bude skakao, vikao, trčao i igrao loptu i sličnim postupcima pravio buku u vreme odmora biće kažnjen sa 5.000 dinara. Takođe je sankcionisao korišćenje kućnih aparata. Buka u zatvorenim prostorima ne sme preći 30 decibala, a u otvorenim 45 do 50 decibele. Ista je kazna i za nepropisno izvođenje građevinskih radova,  nezaključavanje podruma, neodržavanje vodovodne i kanalizacione meže, te bacanje otpadaka u te mreže, kao i uništavanje bezbedonosne rasvete.

Kazne za držanje starog nameštaja i ogreva na terasama i balkonima su 2.000 dinara. Sankcionisao je bacanje kroz prozore, terase, balkone bilo kakvih predmeta, kućnog smeća, ostataka hrane, prosipanje vode, trešenje posteljine, stoljnjaka, krpa i drugih predmeta. Istom kazna važi za oni koji bacaju ili ostavljaju otpatke, smeće i nečistoću po stepeništu, kao i za pušenje na stepeništu i hodniku. Zabranjeno je držanje i cepanje ogrevnog materijala u stanovima.

Gradske inspekcije zadužene su za sprovođnje ovih propisa i postupaće prema tužbama stanara stambenih zgrada i građana.

 

3 Komentari

  1. Kakvo licemerje! Još jedan genijalni način za punjenje opštinske kase. Jagodinci leti moraju da spavaju sa zatvorenim prozorima jer su sva naselja u blizini „turističkog kompleksa“ oko Akva parka (a to je trećina grada) izložena buci koja na 500 m od ugostiteljskih objekata iznosi i po 45 db. Neka Policijska uprava Jagodine iznese u javnost broj prijava koje stanovnici Jagodine svake noći upućuju bez ikakvog efekta. Lokal „360“ ubedljivo prednjači, novi „Vip“, kafana „Potok“. Svadbarska muzika u 3 noću ( noć 25.07) od koje čak ni na Sarinoj međi nije moglo da se spava. Postali smo taoci tuđih interesa. Neko puni novčanik ili kasu a Jagodinci neka trpe, neka idu na posao nenaspavani. Šta je sa decom, starim ili bolesnim ljudima kojima je miran san neophodan? Stidite se! Napravili ste vašar od grada! Ko od nabrojanih lokala poštuje opštinske odluke? Niko. Samo mi, glupi građani, ovce za šišanje i iživljavanje. Nemamo više prava čak ni da se odmorimo i naspavamo u sopstvenim domovima!

  2. Niko vam ne brani da se odmarate, ali kad mi stoka baca svaki dan kesu sa djubretom na glavu ispred lokala gde radim, pusta vodu iz ves masine na lude koji ulaze moj lokal, kaznio bih ga sa sto hiljada i glavu bi mu razbio samo da ga uhvatim

  3. Ovu odluku nisu doneli odbornici nego uodbuornici iz Donji Pičkojebovac i Gornji Drkokurčinovac. To su amze koji nikada nisu živeli u gradu, a kamoli u stambenim zgradama. To su debili koji su živeli u štalama, a od skora kao izuzetno sposobni likovi imaju sve moguće i nemoguće privilegije. Sve napred što je Martina napisala – tačno je. Problem nije u uodbuornicima iz uopštinu u Jagodinu, već je problem u starosedeocima – autohotnim Jagodincima kojih nema nigde u javnosti – svi su se zabili u mišje rupe još od 1991. godine na ovamo. Šta je drugo i moglo da se očekuje, kada običan, vredan i marljiv narod ćuti i trpi. Uskoro očekujem Uredbu iz uopštinu iz Jagodinu da svi građani za doručak moraju da jedu balegu, a ko to ne izvrši – ima da se obesi na sred skvera – za primer drugima. Apis i Klub zabave mogu subotom da trešte i do 75 db u okolini do 200 m. vazdušne linije – sve do 07,00 h ujutro u nedelju – ali to se ne sankcioniše – oni su izvan zakona. Za njih ne važe uodluke uopštinskih uodbuornika. Tako je to u uopštinu u Jagodinu.

Ostavite komentar

17 − 14 =