JAGODINSKA HITNA POMOĆ SPASILA NOVOSAĐANKU U PLANINI

1
Spašavanje Novosađanke

JAGODINA-Ekipa jagodinske Hitne pomoći spasila je Novosađanku (51) koja je polomila nogu šetajući šumskim bespućima, po gudurama i klancima Crnog Vrha kod Jagodine. Oni su je izvlačili nekoliko kilometara iz šume, gazeći potoke i blato do kolena da bi stigli do nje.

Dr Boris Đorić

-Ekipa hitne pomoći je deo puta prešla u traktorskoj prikolici, ali najteži deo su morali peške do nesrećne Novosađanke, čije je otac pokazivao put. Imobilisali su prelome na nozi i na rukama je, nizbrdicom preko potoka i blata doneli do traktora. Zatim je teško prohodnim putem transportovali do sela, gde je čekalo vozilo hitne pomoći, kažu meštani Belice.

Novosađanka je došla u rodnu Belicu kod Jagodine na kraći odmor sa porodicom i upustila se u šetnju šumom po planini Crni Vrh. Međutim, bezazlena šetnja teško prohodnim planinskim pešačkim stazama pretvorila su borbu za život, jer je pala i plomila dve potkolenične kosti. Nije mogla da se vrati, bolovi su je savladali, pozvala je svoju porodicu koja je kontaktirala hitnu pomoć.

1 komentar

 1. Svaka čast jagodinskoj hitnoj službi,poznajem lično neke ljude iz iste,i doktora u prikolici sa slike! Svi oni daju sve od sebe da pomognu gradjanima!
  Ali članak nema veze s mozgom!
  Kao prvo,sluzbenici na slici iz članka su perfektno čisti,a doktorka je još i u klompama!
  Gde je tu blato do kolena koje se opisuje sve vreme?
  Kao drugo,selo Belica nema veze sa planinom Crni Vrh!
  I kao treće,apelujem na novinare,da objektivno izvestavaju o dogadjajima i da profesionalno iznose činjenice,a ne da priučeni(polu pismeni amateri) dramatizuju prekomerno dogadjaj kako bi imali tiraž!
  Dobro je da niste napisali da su unesrećenu gospodju spašavali helikopterom iz kanjona dubokog 300 metara,i da je bežala od grizlija!

Ostavite komentar

2 × 4 =