JAGODINSKA PIVARA IDE NA DOBOŠ

1

JAGODINA-U Privrednom sudu u Kragujevcu četvrtak će biti doneta odluka o proglašenju stečaja u Jagodinskoj pivari, zbog blokade računa od juna prošle godine za skoro milijardu dinara. Stečaj je pokrenula Agencija za privatizaciju u januaru.
-Završili smo sa isplatom otpremnina za 140 radnika, svi zaposleni upisali su socijalni program. Od nedelje bivši radnici mogu da se prijave za rad u pivari za minimalnu zaradu. Namera stečajnog upravnika je da se ukoliko se svi prijave, formira dve grupe od po 70 ljudi i da jednog meseca radi jedna, a drugog druga, kaže predsednik sindikata ASNS Slobodan Cvetković.
Takođe, napravljen je plan da ta pivara mesečno proizvodi milion flaša piva i iz realnih sredstava finansira troškove. Zaposleni koji vode brigu o 7 tona amonijaka, koji se koristi u procesu odležavanja i hlađenja piva, neće prekidati rad. U petak će privatno obezbeđenje preuzeti kapije te pivare.

1 komentar

  1. Ovu zemlju vode govna , da se radnici prijave za rad za minimalnu platu pa ako se prijave svi da jedan mesec rade jedni a drugi mesec drugi , pa ovo je neverovatno……………………
    Sram vas bilo svi koji ste neki kurac u ovoj zemlji , zasto vi ne radite za minimalnu platu ? koliko vama treba mesecno za zivot ? dokle ce te jebati ovaj narod ?
    Zasto nam se vise ne skinete sa grbace govna jedna…………………………………………………………………

Ostavite komentar

20 − osamnaest =