JAGODINSKOM PORODILIŠTU TRANSPORTNI INKUBATOR

0

JAGODINA-Fond B92, u okviru akcije ,,Bitka za porodilišta”, i kompanija Pernod Ricard donirali su ručni transportni inkubator Opštoj bolnici u Jagodini. Direktor bolnice Miloš Lukić primio je donaciju i istakao da je pomoć ove vrste, više nego dobro došla Jagodini, ali i svim okolnim mestima. Ručni transportni inkubator služiće za sigurno zbrinjavanje prevremeno rođenih beba tokom prevoza ka bilo kojoj instituciji.  Zaposleni kompanije Pernod Ricard učestvovali su u Beogradskom maratonu u aprilu mesecu i simboličnom trkom obezbedili sredstva za donaciju ovog ručnog transportnog inkubatora kroz  inicijativu “Bitka za porodilišta” Fonda B92. Zahvaljujući ovom gestu tima Pernod Ricard Opšta bolnica u Jagodini dobila je ručni transportni inkubator za zbrinjavanje prevremeno rođenih beba.

-Veoma smo ponosni na našu zajedničku akciju sa Fondom B92. Pernod Ricard ima razvijenu kulturu društveno odgovornog poslovanja i dugi niz godina veoma smo aktivni na polju promocije odgovorne konzumacije alkohola, rekao je Predrag Amidžić, generalni direktor Pernod Ricard Srbija i dodao ,,sigurno ćemo nastaviti sa pružanjem pomoći onima kojima je to najpotrebnije”.  

Trčeći štafetni polu maraton od 21 km u aprilu, zaposleni u kompaniji Pernod Ricard udružili su snage kako bi obezbedili sredstva za ovu značajnu donaciju. Opšta bolnica u Jagodini, koja zbrinjava i okolna mesta, već dugo ima potrebu za ovim aparatom, te zahvaljujući ovoj donaciji mnogi mladi životi mogu biti spašeni. “Bitka za porodilišta” je projekat koji je pokrenuo Fond B92 sa misijom da pomogne bolnice i  medicinske centre u Srbiji sa medicinskom opremom koja nedostaje. Bitka za porodilišta će trajati sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu adekvatno opremljena. Kompanija Pernod Ricard je 2013. godine samoinicijativno uključila simbol upozorenja na zadnjoj etiketi svih svojih proizvoda, znak koji opominje da trudnice ne treba da konzumiraju alkohol. Cilj Pernod Ricarda je da se, kroz sistematsku primenu ovog simbola na sve flaše koje proizvodi Grupa bez obzira na tržište, zaštite trudnice i jasno komunicira preporuka za potpuno suzdržavanje od konzumacije alkoholnih pića tokom trudnoće.

Nema komentara

Ostavite komentar

1 × 1 =