KINESKI INVESTITORI – OTVARAJU OGRANAK U BEOGRADU I KANCELARIJU U ĆUPRIJI

1
Tabla Unije industrijalaca i investitora iz Kine

ĆUPRIJA-Dozvolite da u Ćupriji najavim otvaranje ogranka kineske Unije industrijalaca i investitora u Beogradu, koji će biti ta konkretna adresa za realizaciju naših poslovnih planova, izjavio je danas u Ćupriji Miao Julong, generalni direktor kompanije „Long Jing“, koji je zajedno sa Cai Ksingfengom, generalnim sekretarom kineske Unije industrijalaca i investitora, predvodio desetočlanu delegaciju iz Šangaja u obilasku privrednih i turističkih potencijala ovog dela Pomoravlja. Oni su najavili da će kancelarija tog ogranka biti otvorena u Ćupriji.


Julong i Ksingfeng tom prilikom su pokazali i tablu koja će uskoro stajati na zgradi beogradskog ogranka Unije industrijalaca i investitora Narodne Republike Kine.
Gosti iz Kine izrazili su zadovoljstvo onim što su videli u Ćupriji i ocenili da je „najozbiljnije mesto koje smo obišli u Srbiji“. Oni su zaključili da taj grad ima sve uslove koji ih trenutno interesuju, a to je lepota prirode, kvalitetno poljoprivredno zemljište i, pre svega, završenu infrastrukturu.
Predsednik te opštine Ninoslav Erić je članove kineske delegacije upoznao je sa činjenicom da će u Ćupriji vrlo brzo početi da radi jedna fabrika kineskih investitora, te predočio da će Ćuprija u bliskoj budućnosti, izgradnjom kargo centra, biti jedna od ključnih logističkih tačaka u Srbiji. Takođe, obe strane iskazale su želju da se ozbiljnija saradnja ostvari i u turizmu.
Sastanku dve delegacije prisustvovao je i Đorđe Mančić, direktor Jedinice za implementaciju strateških projekata u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, koji je bio u vladinoj delegaciji prilikom nedavne posete kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji. Ta poseta bila je znak da se ubrzaju kineski projekti u Srbiji.
Želja Julonga i Ksingfenga da, posle otvaranja Unije industrijalaca i investitora u Beogradu, Ćuprija bude jedno od mesta gde će ova kineska alijansa imati svoju kancelariju.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.

1 komentar

  1. I umesto da oni rade kod nas mi radimo kod njih. Kako se ponasaju prema nasim radnicima ne zelim da pisem jer mi ne bi verovali. Najodvratnije sa najgorim psovkama. Medjutim oni su zasticeni NASI veliki prijatelji. Mi smo ocigledno glupi pa ne mozemo da otvaramo robne kuce i sl.

Ostavite komentar

dvadeset − 12 =