KORUPCIJA U POMORAVLJU – ZAPOŠLJAVANJE NAJBOLNIJA TEMA

0

JAGODINA-Iako bi trebalo da se smanjuje, tako govore zvanični podaci, obim korupcije u Pomoravlju je dramatično povećan, a najveća korupcija je prilikom zapošljavanja, u oblasti delovanja političkih stranaka i pravosuđu, izjavio je u Jagodini predsednik Saveta za borbu protiv korupcije UNIMAS (Unije manjinskih akcionara Srbije) Tomislav Tanić na tribini povodom Dana borbe protiv korupcije.
-Političke stranke svoje članove zapošljavaju u javnim preduzećima i tu se događa korupcija. Ljudi se primanju na ne postojeća radna mesta, bez adekvatnih znanja i stručne srpeme. Ima slučajeva da su im prva radna mesta direktorske funkcije.U pravosuđu je situacija takođe teška i za neki pomak trebalo bi preduzeti dubinske reforme, odnosno remontovati taj sistem. U svakom gradu u Pomoravlju je situacija teška. Voleo bih da vidim nultu toleranciju koju je proklamovala Vlada Srbije, ističe Tanić.
Prosveta je druga na skali korupcije, prema njegovim podacima. Treća oblast je najšira i objedinjuje sve ostale društvene grane zdravstvo, pravosuđe, policiju .
-Gde god se šta može, gde god se događa nešto važno, a da donosi prihode tu događa korupcija.U svakoj pori ovog društva je korupcija. Celo društvo je korumpirano. Naš prvenstvni cilj je svođenje korupcije na najmanju moguću meru, zaključuje Tanić.

Nema komentara

Ostavite komentar

5 × dva =