NASILNIK FIZIČKI NAPAO LEKARA I VOZAČA HITNE POMOĆI

1

JAGODINA- Zbog fizičkog napada i nanošenja lakih telesnih povreda lekaru i vozaču Hitne pomoći u Jagodini, sudija za predhodni postupak Osnovnog suda je A. S. (42) iz Jagodine odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je danas u policiji. On je osumnjičen da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.
-Njemu se na teret stavlja da je 31. jula fizički napao lekara Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Jagodini i tom prilikom mu naneo lake telesne povrede. Takođe, A. S. se tereti i da je prilikom odlaska napao i povredio i vozača iste službe, nanevši mu tom prilikom laku povredu, navodi se u saopštenju policije.
-Nije prvi put da se tako nešto događa, navikli smo na sve i svašta. Imamo razne pacijente i izloženi smo svakavom ponašanju, ipak naše je da pomognemo životno ugroženom pacijentu i u tome uvek uspevamo. Govorilo se da ćemo dobiti status službenih lica, ali to do sada nije zaživelo, kazala je načelnica te službe Zorica Vlašković.
Kako nezvanično saznajemo, A.S. je u pripitom stanju sa još dvojicom dovezao rođaka u Hitnu pomoć zbog problema izazvanog prekomerenim konzumiranjem alkohola. Lekar je prišao pacijentu i uz pomoć te trojice ga je stavio u stolicu. Otac pacijenta je zapomagao, a A.S. je tokom ukazivanja pomoći četiri puta pesnicom i otvorenom šakom udario lekara u glavu i vrat. Lekar je pokušavao da pomogne pacijentu i bio usredsređen na pomoć dok ga je A.S. tukao. Poslednji udarac A.S. je zadao lekaru u vrat u ambulanti Urentne medicine, provalivši kroz vrata i svom snagom je udario lekara. Zdravstveno osoblje je sprečilo nastavak tuče, jer uspeli da smire lekara da uzvrati udarce nasilniku. Posle toga, A.S. je napao vozača hitne pomoći, koji je uspeo da ga primiri do dolaska policije.

1 komentar

  1. Naravno da na komentara kad ovo nije zanimljivo. Kod nas je zanimljivo ko se sa kim smuvao na estradi ko je gde stavio silikone čiji je jezik duži na samoslikanju. Lekare,sestre,tehničare i vozace treba izgleda tuci. Barem tako izgleda jer ne proďe ni tri dana da novine ne prospu neku senzacionalnu vest o korupciji u zdravstvu. Velika vecina nas zdravstvenih radnika bi volela da se povrati poverenje izmedu nas i pacijenata a da pravdu dele oni koji su za to placeni. Nismo mi vrece za boksovanje,dovoljno u sebi nosimo tude patnje i bola ne morate nas jos i tuci i i ubijati

Ostavite komentar

jedan × 2 =