NEZAVISNOST:ANDREA KONFEKCIONE NE POŠTUJE PRAVA RADNIKA

1

JAGODINA-Povodom odluke o Odbora poverenika Sindikata Nezavisnost o jednočasovnom štrajku upozorenja u fabrici Andrea konfekcioni, predsednik Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva Nezavisnost Milorad Paunović istakao je u današnjem saopštenju za javnost da ta Italijanska kompanija ne poštuje prava radnika i pozvao poslodavce na dijalog.
-I pored više pokušaja rukovodstva Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva ,,Nezavisnost“ da se sa poslovodstvom Confezioni Andrea uspostavi korektan partnerski odnos, da im skrenemo pažnju da moraju da poštuju radnička i sindikalna prava i da poštuju dostojanstvo radnika koji inače rade za veoma niske plate, odgovor poslovodstva bio je u formiranju sopstvenog sindikata, u jačanju pritiska i pretnji prema članovima Sindikata ,,Nezavisnost“!, navodi se u saopštenju Paunovića i dodaje da je o velikom nezadovoljstvu radnika Confezioni Andrea informisan narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, gospodin Dragan Marković Palma.
– Takođe smo o odnosu poslovodstva Confezioni Andrea prema radničkim i sindikalnim pravima obavestili i vlasnika matične kompanije u ltaliji i svetsku sindikalnu federaciju IndustriALL Global Union čiji smo punopravni članovi, stoji u saopštenju Paunovića.
On objašnjava u saopštenju da je odluci o štrajku upozorenja predhodilo uvođenje desetočasovnog radnog vremena, a da se pri tome uopšte ne obaveste predstavinci Sindikata ,,Nezavisnost“, stalna pretnja otkazima kroz famozne ,,službene beleške“, ponašanje prema mladim radnicima kao da su oni samo brojke, a ne živi ljudi, ponižavajući iznos naknade za topli obrok i regres.
Štrajk upozorenja biće održan u utorak, 17. novembra od 14:30 do 15:30 časova.
-Na taj način radnici će pokušati da izvrše pritisak i skrenu pažnju poslovodstvu ConfezioniAndrea da je za uspešan poslovni rezultat fabrike i za ostvarenje profita, neophodno da se poštuju i elementarna radnička i sindikalna prava, a ne da se prema njima demonstrira gola sila, da im se svakoga dana preti otkazima i da se ugrožava njihovo zdravlje. Granski sindikat industrije, energije i rudarstva ,,Nezavisnost“ pruža svu neophodnu stručnu, pravnu i logističku podršku svojim koleginicama i kolegama iz Sindikata ,,Nezavisnost“ u fabrici Confezioni Andrea, jer oni pripadaju članstvu Granskog sindikata, ističe paunović u saopštenju.
On je pozvao poslovodstvo fabrike Confezioni Andrea da odmah stupi u pregovore sa predstavnicima Štrajkačkog odbora i predstavnicima rukovodstva Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva ,,Nezavisnost“, kako bi se kroz socijalni dijalog rešavali konflikti i problemi između uprave i zaposlenih.

1 komentar

  1. samo složni radnici mogu doći do rezultata da budu tretirani kao ljudi da rade normalno i da zato budu plaćeni.Nažalost uvek postoje oniu koji se plaše ne shvatajući da su oni sledeći za otstrel.

Ostavite komentar

četrnaest − četrnaest =