NOVA FABRIKA AUNDE U JAGODINI – VUČIĆ:POLITIKA RASTA I RAZVOJA U NAREDNE ČETIRI GODINE

1

JAGODINA-Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Jagodini da će u naredne četiri godine politika Vlade Srbije biti rast, razvoj i bolji život građana. On je položio kamen temeljac za izgradnju nove fabrike italijanske kompanije Aunde gde će biti zaposleno 370 radnika.

– Sada okrećemo drugi list i to će biti nova politika Vlade Srbije, a to je politika rasta. Politika podsticanja ulaganja, podsticanja razvoja, zato što smo sa štednjom pokazali da možemo deficit da spustimo ispod 2 odsto BDP.  U prostoru do 3 odsto možemo sami da odlučujemo  koliko ćemo da ulažemo. Hoćemo da ulažemo u rast, privredni razvoj i bolji  život građana Srbije. To je naša politka za naredne četiri godine, rekao je Vučić.

Aunde trenutno u Jagodini zapošlajva 240 radnika, a novi ugovor predviđa upošljavanje još 370.

-Najmanje 610 radiće u Aunde Srbija, a mi se nadamo 650 radnika. Srbija je do sada kompaniji Aunde isplatila 1,2 miliona evra, novi ugovor predviđa subvenciju u visini od milion evra. Da taj novaca nismo dali, oni bi otišli negde drugde, odnosno ne bi bilo posla bez vladinih podsticaja. Bolje je da ulažemo narodni novac u fabrike, nego da kupujemo narodnu volju za izbore.  To je najvažniji posao danas, rekao je Vučić i dodao da će prozvodima iz novog pogona biti snabdevani Mercedes, Fiat i Iveko.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je Vlada koju predvodi Vučić uspela da prekine strmoglavi ekonomski pad  godinama unazad, koji je pretio da potpuno uništi  srpsku ekonomiju.

-Kada su ljudi iz MMF i drugih organizacija pre nekoliko godina pokazali podatke o stanju ekonomije, tada je bilo jasno da se ne može drugačije  izaći iz krize nego uvođenjem reda u fiskalnoj politici smenjenjem deficita. Jedan od načina bile su uštede, a sada nam sledi ekonomski razvoj i rast. To će dovesti do ekonomske i političke stabilnosti, rekao je Dačić.

Potpisivanju ugovora i polaganju kamena temeljca pristustvovali su ambasador Italije Đuzepe Manco i vlasnik Aunde Enriko Vernjano.

-U februaru ćemo postaviti kamen temeljac za nemačku kompaniju proizvođača repromaterijala fabrike Andrea konfekcioni, koja proizvodi cirade za automobile. Takođe, Mercedes je odlučio da kupuje proizvode od Aunde Srbija. To znači  da su dve kompanije iz najače evroske ekonomije izabrale Srbiju, rekao je Marković i dodao da će u Srbiji za 3,4 godine svako raditi ko želi da radi.

SUFICIT TOPE DUGOVI PETROHEMIJE

-Planirani deficit za ovu godinu je milijardu  evra, a mi u ovom trenutku imamo  27,28 milijardi suficita na kraju oktobra. Daćemo ga za Petrohemiju, vratićemo sve dugove u petrohemijskom kompleksu do kraj godine i napraviti mali deficit. Za sledeću godinu  očekivani defici biće 500, 600 miliona evra i opet će biti manji od toga. Time Srbija postaje normalna zemlja koja sa lakoćom vraća dugove, a kamatne stope na kredite su sada do 3 odsto, rekao je Vučić.

1 komentar

  1. Radost i odusevljenje okupljenih studenata,srednjeskolaca,opstinara i drugih drzavnih sluzbenika kao reprezentante svih jagodinaca bila bi znatno veca da je premijer u obracanju pospalim posetiocima obecao da im vrati sva do sada pogasena i oduzeta r/m kojih je bilo preko 20.000 iz vremena titove vladavine koja su ,kako i sam premijer kaze upropascena od strane zute furije koja je pre njega vladala sa pojedinim njegovim sadasnjim vrlim drugovima i prijateljima.

Ostavite komentar

9 + osam =