O STEČAJU U STAKLARI SUD ODLUČUJE 20. SEPTEMBRA

0

PARAĆIN-Srpska fabrika stakla iz Paraćina ponovo je pred kriznom situacijom, jer će 20. septembra Privredni sud u Kragujevcu ponovo odlučivati o predlogu firme Veksilijum iz Čačka za uvođenje stečaja. Vrednost postupka je 35.362.894 evra. Taj sud je krajem maja doneo odluku o odbijanju pokretanja stečajnog postupka, međutim, u drugostepenom postupku rešenje je ukinuto, zbog bitne povrede postupka. Predlog za stečajni postupak izazvao je veliki kontroverze u toj fabrici, koja je bila u privatnom vlasništvu bugarskog državaljanina Cvetana Vasileva,a od kraja 2015. godine preuzima je CPR Impeks u vlasništvu Petra Crnogorca, trgovca oružjem. Podela u menadžementu je bila veoma javno izražena, podnete su krivične prijave. Radnici su protestvovali, salili su pisma Aleksandru Vučiću i Nebojši Stefanoviću.

-Ne postoji dug SFS prema firmi u Čačku. Ne postoji u papirima  bugarske države da firma Veksilum Balkan ima pozajmicu od Glas industri. Pozajmica koju je dao Glas industri je izmirena. Dug Glas industri je prošao kroz knjige SFS i Narodnu banku Srbije. To je nedvosmisleno poslato sudu u Kragujevcu. Javnost će biti šokirana kada sazna istinu, isticao je ranije predsednik NO SFS Milorad Pušica.

,,KRIMINALNA GRUPA“

-Potraživanje ove kriminalne grupe nisu prošla kroz devizni promet NBS, niti su u knjigama SFS. Ja samo hoću da SFS neko ne otme 47 miliona evra, jer ne postoji ni jedan osnov za to. Ovo su fiktivni papiri i neko hoće nezakonitim radnjama da uzme SFS. Oni su potpisali ugovor u kome stoji da Veksilum Balkan, ako naplati 47 miliona evra kroz stečaj SFS, zadržava  15 odsto  za sebe, a 85 odsto uplaćuje firmi na Sejšelskim Ostrvima. Znači neko treba da opljačka fabriku za 47 miliona nepostojećeg duga. To je organizovana kriminalna grupa koja radi protiv interesa naroda i države, pričao je ranije predsednik Nadzornog odbora Milorad Pušica i dodao da se na sudu videlo ko hoće da brani interese radnika i države, a ko i hoće da ih pošalje na ulicu da bi uzeo pare.

 

U maju je Srpska farbika stakla iz Paraćina podnela krivične prijave protiv ,,organizovane kriminalne grupe“.Krvičnu prijavu inicirali su predsednik NO Milorad Pušica i CPR Inpeks većinski vlasnik Staklare, koga u NO predstavlja Svetozar Crnogorac.

-Organizator te grupe je Verica Matković, bivša generalna direktorka SFS, a u njoj su i Dejan Adamović, član Nadzornog odbora SFS, advokati iz Beograda Filip Matković i Vosislav Ilić, zastupnik pradlagača stečaja Slobodan Spasojević i Bugarin Cvetan Vasilev, nekadašnji vlasnik Srpske fabrike stakla. Podneli smo krivičnu prijavu protiv ovih osoba,  kao organizovanoj kriminalnoj grupi, republičkom Tužilaštvu za organizovani kriminal, pričao je tada punomoćnik SFS advokat Branislav Tomašev.

Podneske za ročište zakazano za 2,0 septembar podneli su i Narodna banka Srbije i JP Srbijagas.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

1 × 5 =