ODLOŽEN UPPR ZA KABLOVE – Od 17. novembra račun bez zaštite, moguć bankrot

1

JAGODINA-„Udruženje poverilaca radnika Holding KABLOVI a.d. Jagodina“ saopštilo je da je glasanje o usvajanju UPPR-a Fabrike kablova odloženo do daljnjeg, zbog zahteva advokata udruženja Vladimira Todorića za izuzećem postupajućeg sudije Privrednog suda u Kragujevcu. Advokat Todorić potvrdio je da se 17. novembra ,,skida zabrana izvršenja na imovini Kablova“ i pozvao sve članove udruženja da naplate nerealizovane presude.

-Sadašnji postupak za usvajanje UPPR-a je treći po redu u poslednjih godinu dana i za sve to vreme bivši radnici nisu dobili svoje pošteno zarađene zarade, zbog toga što je sud usvajao zahteve direktora Ratka Vučurovića za zabranom izvršenja na imovini Kablova. Direktor Vučurović od sada može jedino da bude penzioner i ništa više i nema prava da raspolaže imovinom Holdinga kao svojom privatnom imovinom, ističe Todorić.

-Svaki sporazum koji su radnici napravili sa direktorom Vučurovićem izigran je i radnici više nemaju nameru da ispadaju žrtve. Ukoliko je jedini način da se radnici naplate kroz bankrotstvo Kablova onda neka tako i bude. Udruženje će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da zaštiti interese radnika i današnje odlaganje glasanja o UPPR-a je veliki uspeh u tom pogledu, navodi Todorić i dodaje da se 17. novembra ,,skida zabrana izvršenja na imovini Kablova“

-Pozivaju se svi članovi udruženja koji imaju nerealizovane presude protiv Kablova da ih što pre pošalju na izvršenje kako bi imali šanse da ih naplate, zaključuje on.

Za više informacija pozivaju se članovi da se jave rukovodstvu Udruženja poverilaca radnika Holding Kablovi.

 

1 komentar

  1. Advokat to radi za procenat od naplate i ne zanimaju ga posledice,a posledice su pogubne po radnike koji i dalje rade. Ti radnici koji ocekuju naplatu su dobili u proseku po 6.000 eura otpremnine. To se potrosilo i sada su najbitnije te dve plate koje im duguje fabrika. Hoce da ih naplate pa makar stavili katanac i ostavili bez posla radnike koji su ostali da rade i zive od te fabrike.

Ostavite komentar

4 × jedan =