OTVOREN 8.DOPS U JAGODINI

1

JAGODINA-Tradicionalni 8. Međunarodni festival dečijih i omladinskih predstava – DOPS, koji se od 23. do 29. oktobra održava u Jagodini, otvorila je danas direktorka OŠ 17 oktobar Biljana Milanović. U žiriju su dramski umetnici Kalina Kovačević i Rade Marjanović, dok je treći član iz grada domaćina. Prema izboru petočlanog Umetničkog saveta na festivalu će nastupiti deset predstava. U dečijoj konkurenciji biće prikazane predstave Niz zečiju rupu – OŠ Sveti Sava iz Čitluka kod Kruševca, Snežana i sedam patuljaka- Dečije pozorište „Crvenkapa“ iz Vladičinog Hana,Učiteljica-Kreativni studio Čarolija iz Novog Sada,Ružno pače-Dramski studio „Petar Pan“ iz Kragujevca i Pipi duga čarapa- Gradsko pozorište iz Bečeja. U omladinskoj konkurenciji publika je videti  Bombite vo salot bums-„Nikola Karev“ iz Strumice, Životinjska farma-Teatar Gimnazijalac iz  Lebana, Antigona-
Omladinsko pozorište „Vožd“ iz Mišara, Legenda o čoveku krompiru-CEKOM iz Zrenjanina i Kralj Ibi-Gradsko pozorište iz Bečeja. Dečije predstave su od 12 sati,  omladinske od 18.

Pisac Milivoje Mlađenović iz Sombora dobitnik je nagrade „Selimir V. Milosavljević“ za savremeni dramski tekst namenjen deci za 2017 godinu na 8. Međunarodnom festivalu dečijih i omladinskih predstava u Jagodini.

Top of Form

 

1 komentar

Ostavite komentar

četiri − četiri =