Otvorena izložba SANU – Najveći umetnici prvi put u Pomoravlju

0

SVILAJNAC- U okviru manifestacije “Sinđelićevi dani” Srpska akademija nauka i umetnosti i Centar za kulturu Svilajnac organizovali su izložbu “UMETNIČKA ZBIRKA SANU – LIKOVNI UMETNICI AKADEMICI”, koja je sinoć zvanično otvorena u galeriji svilajnačkog Centra za kulturu.
Izložbu su otvorili Dragana Radević, zamenik predsednika opštine Svilajnac, koja je istakla kako je ponosna što je opština Svilajnac stvorila infrastrukturne i sve prateće uslove za ovako velike i značajne kulturne događaje, zatim akademik Dušan Otašević, upravnik galerije SANU i Jelena Mežinski Milovanović, autor izložbe i zamenik upravnika galerije SANU.

“Ovom prilikom, povodom 175 godina postojanja, Srpska akademija nauka i umetnosti javnosti predstavlja izbor iz svog umetničkog fonda. Reč je o 50 radova likovnih umetnika članova SANU. Izložba je do sada gostovala u oko desetak gradova u Srbiji, a u Pomoravskom okrugu Svilajnac je prvi grad koji ima priliku da vidi ovo blago naše umetnosti” – izjavio je akademik Dušan Otašević. Ulaz je slobodan, a izložba će biti otovrena do 7. juna.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

jedan × 5 =