OTVORENA ROSA ŠKOLA RODITELJSTVA U SVILAJNCU

0

Svilajnac – U domu zdravlja Svilajnac danas je otvorena Rosa škola roditeljstva u kojoj će budući roditelji u tom gradu imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja deteta. Podršku roditeljima pružaće pedijatri, ginekolozi, stomatolozi i patronažne sestre, koji su prošli akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

Otvaranje škole roditeljstva u Svilajncu usledilo je nakon otvaranja pet škola u 2016. godini u Ubu, Vranju, Požarevcu, Kuršumliji i Surdulici uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U 2017. godini škole će biti otvorene i u Batočini, Bojniku, Srpskoj Crnji i Sjenici.

„Lokalna samouprava zajedno sa Domom zdravlja Svilajnac i u saradnji sa Vladom Republike Srbije se trudi da stvori što bolje uslove za primarnu zdravtvenu zaštitu građana i svaka pomoć u tome je dobrodošla. Želim da ova škola u Svilajncu bude uspešna i da imaju puno posla“, izjavila je ovom prilikom zamenica predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević.

„Ponosni smo što u saradnji sa Rosa vodom  podržavamo roditelje u Svilajncu u najranjivijem periodu roditeljstva. Mreža postojećih škola je sada značajno proširena i raduje nas što ćemo i ove godine kroz ekspertsku pomoć stručnjaka u školama dodatno podržati roditeljstvo na sistemskom nivou“, izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku i zdravstvenu zaštitu

Rosa škole roditeljstva nalaze se u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama u domovima zdravlja. Kroz predavanja i vežbe budući roditelji imaju priliku da dobiju proverene savete o trudnoći, ishrani i fizičkoj aktivnosti trudnica, porođaju i nezi bebe, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice.

„Škole roditeljstva su mesta na kojima mame i tate stiču sigurnost da se snađu u novim ulogama, i veoma nas raduje što već otvorene škole posećuje sve više mama i tata. Veliku zahvalnost za uspešnost misije škola roditeljstva dugujemo građanima, koji su kupovinom Rosa vode doprineli spokojnijoj budućnosti brojnih porodica u Srbiji. “, izjavila je Julija Žigić,  predstavnica Rosa vode.

Podsetimo, Rosa voda tradicionalno pomaže bebama i roditeljima, a osnivanje škola roditeljstva usledilo je nakon uspostavljanja tri banke humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

7 + jedanaest =