PAŽNJA VOZAČI-SAOBRAĆAJNA POLICIJA NAJAVLJUJE NOVI HARAČ

0

Posle avgustovskog i septembarskog ,,harača“, kada je novčanim i vremenskim kaznama sankcionisano preko 6.000 vozača, policija današnjim saopštenjem najavljuje novi talas represivnih mera i kazni prema vozačima u Pomoravlju od početka decembra. Zato vozači na vreme pročitajte nove propise i visinu kazni, te zamenite letnje gume zimskim, u suprtonom ne gine vam novčana kazna ili bogat ručak u restoranu.
-U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 23. do 28. novembra 2015. godine, sprovesti preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO–BEZBEDNO VOZILO”.

Osnovni cilj akcije je besplatna provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se uočene nepravilnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Takođe, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike da provere ispravnost svojih vozila i spremni dočekaju odvijanje saobraćaja u otežanim uslovima, kao što su sneg, kiša, poledica i sl.

Po završetku ove akcije, pripadnici saobraćajne policije intenzivno će vršiti kontrolu tehničke ispravnosti svih vozila.

Zbog učinjenih prekršaja nepoštovanja pravila saobraćaja, prema vozačima biće preduzete zakonom propisane mere, stoji u saopštenju policije.

Nema komentara

Ostavite komentar

dvadeset − devetnaest =