POČINJE HARAČ NA ULICAMA – PEŠACI OPREZ!!!

17

JAGODINA-Pošto su u proteklih nekoliko meseci kaznili gotovo sve vozače u Pomoravlju, iz Policijske uprave u Jagodini najavljuju da će pripadnici saobraćajne policije tokom naredne nedelje pojačano kontrolisati pešake. Inače, ko se kretao jagodinskim ulicama proteklih nedelja video je saobraćajne policajace raspoređene na po deset metara, ko u špaliru kad je Tito dolazio, koji su već kažnjavali pešake i vozače zbog najbizarnijih i najminimlanijih prekršaja. Sve to potkrepljeno foto dokumentacijom. Javnost je na najdirektniji način mogla da se upozna sa snagom saobraćajne policije u Jagodini, kao i da je brojnost pripadnika policije toliko skočila da mogu sa ljudstvom da pokriju ceo grad i sve ulice.
Elem, saobraćajci najavljuju novi zulum i pohod na ,,pokvarene“ pešake, koji prave teške prekršaje, ravno za vešala.

-Sankcionisaće se prekršaji nepropisnog kretanja pešaka, prelaska ulice van pešačkog prelaza, upotrebe mobilnih telefona na pešačkom prelazu i drugih prekršaja koje su učinili pešaci, stoji u saopštenju moćnih saobraćajaca i dodaje da će se pojačati i kontrola vozača koji čine prekršaje prema pešacima.

Policija sve to potkrepljuje analitikom, te kaže da je ,,na osnovu izvršenih analiza o broju otkrivenih !!! prekršaja u saobraćaju, zaključeno je da pešaci čine veliki broj prekršaja, ali i da predstavljaju ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju, te će iz tog razloga policija pojačati kontrolu na ulicama u pomoravskim gradovima, ali i na putevima kroz naseljena mesta“.
Dragi saobraćni policajci samo radite vi svoj posao…..

17 Komentari

 1. I … šta je tu problem? Vozaču za prolazak na crveno oduzimaju dozvolu na 3 meseca i 20 000 dinara kazne. Ako živi od volana to znači i gubitak posla i prihoda za svoju porodicu. U isto vreme pešaci prelaze na crveno kao da su na livadi, pričaju mobilnim, drže slušalice u ušima i čak vode decu i daju im “lep“ primer. A za pešake je kazna samo 5000, nemaju zabranu pešačenja i ne utiče im na posao. Kada par puta plate kaznu, poštovaće sve propise i samim tim zaštititi i sebe i druge.

  • Ja smatram da sve pešake i sve vozače koji su prekršioci saobraćajnih propisa treba kazniti oduzimanjem celokupne pokretne i nepokretne imovine, zatim (ako rade), treba ih isterati sa posla i na kraju streljati (ili obesiti na glavnim gradskim trgovima) za primer drugima. Inače, svakodnevni smo očevici da saobraćaj u pomoravskoj prestonici funkcioniše skoro pa besprekorno, naročito subotom uveče pored “ Apis “ – a.
   Epilog : Ovaj glup, tup i blesav narod treba jebati u (ionako bolestan) mozak što više. Ova vlast (i sve predhodne od ’91. na ovamo) su predobre. Nama treba zaista jedna govnjiva motka !

 2. Mene juce na pesackom kod autobuske,promasila zena za 5 cm. Nikom nista,a o policajcima necu da govorim,nema ih apsolutno nigde…. Da treba da kaznjavaju redom,treba,ali nema krenu od najsitnijih sela gde bukvalno deca nizih razreda osnovne skole upravljaju raznim motornim vozilima…. A ima bar 20-oro povlascenih u gradu kojima se policija klanja… Stoga Hapsi Milicijo moja…

 3. Gde bi nam bio kraj kad bi nam pesaci bili problem.To je uvek tako zamajavanje sa perifernim stvarima, a ovamo sve funkcionise perfektno. Samo pogledajte koje vam firme rade u Jagodini,i ne treba vam nikakav drugi pokazatelj.

 4. Naravno da treba da kaznjavaju, kad nedaj boze neko udari pesaka van prelaza, opet neki krive vozace, krajnje je vreme da se naucimo kulture i kretanja ulicom, cesto gledam ljude sa slusalicama na usima idu popreko ulice niti sta vide niti cuju, naravno ni vozaci nisu bolji, jedini nacin da se naucimo postovanju propisa je udar po dzepu

 5. Harac? I treba da bude harac, ako se pesaci, biciklisti i ostali ponasaju kao da nisu ucesnici saobracaja. To je osnovna kultura, to treba da se nauci u vrticu, gde se prelazi ulica. Na pesackom prelazu i na semaforu kada je upaljeno zeleno za pesake, samo to…zaista nije tesko biti fin i kulturan.

 6. More treba policija da se kazni kako oni voze i kako se parkiraju, a za ove nazovi mafijase da ne govorim i na sred pesackog pa mu niko nista ne moze, a obicne smrtnike slikaju na svaki korak, samo to i znaju a sto narod nema hleba da jede to je nebitno. Vucicu p…..

 7. Ma nije nego, kažnjavaju, njihovo je da regulišu sapbraćaj, a da kažnjavaju one koji se ogluše na uputstva policije i kabadahijsko ponašanje ! Što bi mene kaznili ako se krećem ulicom, a ne trotoarom, kad su na trotoaru parkirani automobili, nevidljivi za ovdašnje saobraćajce, jel, ajde da proverimo ovo, ima li negde neka ulica gde nije auto kabadahijski parkiran na trotoaru ! Stanu na sred ulice, upale sva ćetiri i odu tu negde, „sa’će oni brzo“…Parkiraju se na pešačkim prelazima, ispred znakova, ovo je uzelo maha kao kuga ! Pa gde ste saobraćajci da opomenete, pa ako neće da ide, onda kazne, pa ako ponovi još veće, pa da vidim dolkle ! Ovako, video sam da okreću glavu, prave se ludi i dozvoljavaju haos, da negde ni autobusi ne mogu da prođu zbog njihovog nečinjenja !

 8. Slažem se sa tom globom ali bi prvenstveno poveo računa o idijotima koji neće da stanu pešacima na pešačkom prelazu…e to bi trebali da sankcionišu a saobraćalne policajce koji kukaju koliko im je mala plata,sve bi postavio da stoje pored svake zebre i zarade svoju platu a ne da kao lešinai čekaju strane tablice i uzimaju devize od strendžera i vraćaju čak i kusur u devizama naravno (lično iskustvo…nisam strendžer) da se čovek ne maltretira…
  Prvo treba sankcionisati policiju pa tek onda obične ljude.

Ostavite komentar

20 − 13 =