PODVIG ĆUPRIJSKE HITNE POMOĆI, RUDARA I POLICAJACA-SPASILI INVALIDA IZ PROVALIJE DUBOKE 20 METARA U KOJOJ JE PROVEO ŠEST DANA I NOĆI

3

ĆUPRIJA-Nepokretni invalid Sneško Milosavljević (57) iz Lipovice kod Despotovca proveo šest dana i noći u provaliji dubine preko 20 metra u okolini sela Senje kod Ćuprije, u poslednjem trenutku sigurne smrti spasili su ga hitna pomoć, rudari i policajci.

Sneško Milosavljević

On je svojim automobilom prilagođenim za invalide krenuo u posetu prijatelju u Senju pre nedelju dana, ali automobil se zapalio, on je uspeo da se spasi i izađe iz njega. Bio je dezorjentisan i umesto da putem nastavi ka selu, on je krenuo na rukama ka provaliji, gde je upao i zadobio povrede nogu i glave. Tako nepokretan ležao punih šest dana i noći bez vode dok nije pronađen, ali tu nije kraj njegovim mukama.

-Pronašli su ga rudari iz Senjskog rudnika, ali nisu smeli da mu priđu, pa su pozvali policiju sa kojom smo se uputili do tog mesta. Provalija je udaljena od asvaltnog puta još 5 kilometara i nalazi se u planini iznad samog sela Senje. Policija nije imala adekvatnu opremu, pa su kontaktirali Gorsku službu spašavanja, ali oni nisu mogli odmah da izađu na teren,a povređeni invalid je već bio u teškom stanju jer je provaliji proveo šest noći i dana, kaže dr Olivera Stanković.

Srđan Stojković i dr Olivera Stanković

Spasioci su bili prepušteni sami sebi i morali su hitno da pomognu nesrećnom čoveku.

-Morali smo da pružimo pomoć nesrećnom čoveku, krenuli smo sa četvoricom policajaca i rudara da silazimo. Čovek je bio u veoma zapuštenom stanju, nije ima vidljivih povreda, ali je bio zapušten, dehidriran, malaksao, sa ranama po nogama koje su bile pune crva, po njemu su bile muve. U strašnom je stanju bio. Stavili smo ga na nosila, policajci su skinuli opasače, vezali smo ga, jer je nagib terena veliki, mogao je ispadne i sami smo bili ugroženi. Izvlačenje je trajalo oko 2.40 sata. Čovek je spašen, živ je i zdrav, priča sa olakšanjem dr Olivera Stanković.

Medicinski tehničar Srđan Stojković  navodi da do sada nije imao ovako težak slučaj izvlačenja i transporta povređenog pacijenta.

-Prilikom izvlačenja i mi smo zadobili povrede, ali pacijentu je život spašen i on je sada dobro i van životne opasnosti. Imao je povrede obe noge i glave,jako dehidriran, konfuzan i dezorijentisan,prevezen je do Urgentne sluzbe Opšte bolnice u Ćupriji, priseća se on.

Zaposlenima u Hitnoj pomoći, policajcima i rudarima 1. jul zauvek će ostati u sećanju.

3 Komentari

  1. Važno da je čovek spašen sigurne smrti.A da nismo smeli da mu priđemo je notorna laž, Snešku bih poželeo oporavak i da što pre zaboravi taj nemio događaj.Sneška je ustvari spasio njegov mali prijatelj (pas) ,koji se nije odvajao od njega svo vreme i zaštitio ga od opasnosti da ga neka zver ne raskomada.Malo ste slagali , ali nema veze važno da je Sneško živ !

  2. Svaka cast za moje drage sugradjane! O ovakvim dogadjajima se filmovi prave, a svi zajedno su i vise nego zasluzili da budu pominjani dugo. Zao mi je da ista drugo dodam ali ono sto imam je samo mala (ali vazna) sugestija i molba za autora članka, da sledeci put obrati vise paznje i ispostuje terminologiju, pa samim tim i ljude. Neko ko ima moc javne reci nema prostora za takve greske jer je pogrdno reci za coveka da je invalid. Iako je to odomaceno u narodu, pa verovatno i svako sa invaliditetom sebe tako naziva, ovo je ipak javna rec i nacin da uticemo na ispravljanje navika ljudi, koji ce onda ispravno uciti decu. Ne karakterise coveka invaliditet. On je OSOBA sa (mnogim drugim karakteristikama, pa i) invaliditetom. Izvinjavam se zbog negativne konotacije na ovako, inace divan clanak. Samo zelim da, kad smo vec sve bolji, budemo i najbolji. Svako dobro svima i hvala sto ste divni.

  3. HITNA POMOC OSTAVILA PSA (stene od 4 meseca, takodje 6 dana i 6 noci bez hrane i vode!) KOJI JE SA VLASNIKOM 6 dana i 6 Noci bez hrane i vode delio sudbinu i prakticno ga spasilo kod skole u Senju. Milicija je, rizikujuci sopstveni zivot, iz provalije izvukla i psa, poveli su ga sa sobom sluzbenim vozilom a onda je „humana“ hitna pomoc koja ovdje lijepo pozira izgladnelog i iscrpljenog psa (4 mjeseca starog) ostavila na sred ulice u Senju u njemu nepoznatom okruzenju. sansa da je izgladnjelo i dehidrirano kuce jos u zivotu je VEOAM MALA. Nek vas je SRAMOTA Srđan Stojković i dr Olivera Stanković. http://centralmedia.rs/potraga-za-psom-herojem-koji-je-spasio-hendikepiranog-vlasnika-kao-da-je-u-zemlju-propao/

Ostavite komentar

9 + šesnaest =