POSLE DVE DECENIJE NOVI POGON U LEVČU

0

REKOVAC-Predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević izjavio je da će firma ,,Cveteks” iz Beograda u do kraja maja otvoriti pogon u toj nerazvijenoj opštini, što je posle 20 godina prva industrijska investicija u Levču.

-U pogonu za proizvodnju konfekcije  i za početak će biti zaposleno 40 radnika, a do kraja 2018. godine 80 do 100 radnika. Neće biti problema, obećali su, da zaposle i više ako budemo imali dovoljno radnika, objasnio je dr Đorđević. Iz “Cveteksa” najavljuju da će proizvodnja početi polovinom maja.

U Rekovcu, poslednjih 20 godina, prema rečima Đorđevića, nije otvoren nijedan novi pogon, nije bilo novih radnih mesta, a “Cveteks” ima pogone u nekoliko mesta u Srbiji, koji uspešno rade.

– Ja sam početkom aprila održao sastanak sa zainteresovanim za ovaj posao, kako sa onima koje imaju iskustvo u šivenju, tako i sa onima koje žele da se nauče kroz rad, odaziv je bio veliki, što nije čudno, koliko ovde dugo nije otvoren nijedan pogon i koliko je nezaposlenih ljudi, rekao je dr Đorđević.

“Cveteks” će, dogovoreno je, sa Filijalom Nacionalne službe zapošljavanja u Jagodini, organizovati obuku za 15 žena.

Đorđević je dodao da će “Cveteks” u početku raditi u hali bivše “Konfekcije” u centru Rekovca, dok ne sagradi sopstvenu, a opština će tražiti od nadležnog ministarstva da se u okviru Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu otvori jedno tekstilno odelenje za potreba ove firme, u kome će se sprovoditi dualno obrazovanje.

Nepunih godinu dana od preuzimanja vlasti u Rekovcu i vraćenih preko 50 miliona dinara duga veliki trud, marljivost predsednika opštine dr Aleksandra Djordjevića i želja za razvojem Levča, dovela je do toga da je preduzeće “Cvetex” otvara pogon u Rekovcu.

-Obećali smo i to obećanje držimo da smo servis građana Levča. Hvala vam na ukazanom poverenju, zaključio je dr Đorđević.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

12 + dvanaest =