POSLOVANJE TOPLANE U JAGODINI – GUBITAK 83,3 MILIONA DINARA

1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JAGODINA-JP Gradska toplana u Jagodini poslovala je u 2015. godini sa gubitkom od 83,3 miliona dinara, stoji u godišnjem izveštaju koji je potpisala direktorka Nadežda Marković Purić. U ovoj godini ta toplana predviđa gubitak od 11,5 miliona dinara.
-Najveći problemi u poslovanju su naplata potraživanja koja iznose 617, 9 miliona dinara. Građani duguju 173,8 miliona dinara, dok se od pravnih lica potražuje 444 miliona, stoji u tom izveštaju i dodaje da je utuženo 1.549 korisnika zbog dugova u visini od svega 116, 5 miliona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toplana je zbog toga primorana da se zadužuje kod banaka i krediti u ukupnim troškovima čine 22 odsto. Tako je samo kamata u 2015. godini prema Srbijagasu iznosila 77 miliona dinara, dok ukupan dug za isporučeni gas prema tom preduzeću 551 milion dinara. Sa druge strane troškovi gasa i struje iznose 52 odsto troškova ili 335 miliona dinara. Pored toga, na lični zahtev sa toplovodne mreže isključeno je 545 korisnika na površini od 27.910 kvadrata. Račun tog preduzeća bio je blokiran 52 dana.

1 komentar

  1. Sporno je potrazivanje od 444 miliona , pitanje je kada ce i da li ce biti naplaceno.Potrazivanja od gradjana bice naplacena preko suda u razumnom roku.Gubitak je nastao zbog kamata koje placaju cestiti korisnici grejanja kroz cenu grejanja , koja nece biti nivelisana na dole i ako ce cena gasa biti dosta niza u odnosu na sadasnju.Jagodina je sa cenama grejanja , vode dostigla Beograd , sa primanjima nazalost nije.“Topla“ buducnost je pred nama , danas greje SUNCE , a dokle ce ….

Ostavite komentar

devet − četiri =