PREDSEDNIČKI IZBORI – NOVA STRANKA: NACIONALISTI IZ REGIONA IMAJU DOGOVOR

0
Zoran Živković

JAGODINA-Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je u Jagodini da mu se čini da, u predizbornim danima,  nacionalisti u Srbiji, Hrvatskoj i Kosovu imaju dogovor i da stalno dižu tenziju, a onda svojim čudotvornim delovanjem to rešavaju, što svakako nije tačno.

-Dokaz  za to je da su HDZ i SNS u istom evropskom udruženju političkih partija, baštine neku prošlost, a neko zlonamerniji od mene bi rekao da bivši četnici, ustaše, balije i UČK sada vladaju, te nerešeno nacionalno pitanje koriste za podizajnje tenzija i svoje čudotvorno delovanje, rekao je on i ocenio da je Srbiji i regionu potrebna politika 21. veka, politika poštovanja domaćeg i međunarodnog prava, pravde i institucija.

-Sa srpske strane naš doprinos celom regionu treba da bude da za početak izaberemo pravog predsednika. Ono što bi mogli da nazovemo kandidatima opozicije to je naš kandidat Saša Janković i Vuk Jeremić. U prvom krugu svi imaju šanse, a izvesno da će u drugom krugu biti kandidat vladajuće koalicije i Saša Janković, istakao je Živković.

On je naglasio da je vrlo je interesantno interesovanje javnosti prema opozicionom kandidatu ,,kada imamo sitauciju da SNS ima tri potencijalna kandidata Vučić, Nikolić ili tajni kandidat“.

– To je od većeg interesa. Opozicija je raznorodna nismo svi istog ideološkog diskursa, nemamo svi iste ciljeve na ovim izborima, tako da je logično da imamo više kandidata. I Šešelj se predstvlja kao opozicija mada to nije i mnogi drugi koji će se kandidovati nisu Vučićeva opozicija, zaključio je on.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

3 × 2 =