PROTEST NEZAPOSLENIH ISPRED JAGODINSKE SKUPŠTINE

1

JAGODINA-Više stotina bivših radnika Fabrike kablova protestovalo je danas ispred Skupštine grada Jagodina zahtevajući isplatu dugova i povezivanje radnog staža. Njima se obratio predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma, koji je predložio da formiranje delegacije njihovih predstavnika koja bi sledeće nedelje trebalo u Beogradu da razgovara u nadležnim ministarstvima o rešavanju tih problema.

-Formirajte petočlanu delegaciju, ne možete svi da idete u Beograd. Obezbediću vam sastanak sa kime vi hoćete i to je moja obaveza. Pomoćiću vam i sasatanak će biti organizovan u narednih pet, šest dana. Uvek ću biti na strani radnika, ali za vaše zahteve morate da budete i u formalnom smislu u pravu, rekao je Marković.  

Jedan od predstavnika bivših radnika  Radosav Stevanović ističe da se njima duguje tri zarade, povezivanje radnog staža, jubilarne nagrade, troškovi prevoza i granska cena rada.

-Palma je obećao da razgovara sa Vulinom. Ako ni tu ništa ne uradimo, organizovaćemo se i idemo svi u Beograd. Moramo samo da ne preskočiomo Skupštinu grada, jer Palma ima više ingerencija nego mi. Mi ćemo da se dogovorimo kada je on u mogućnosti da nas primi. Ovo nije politički skup, kazali su organizatori posle sastanka sa Markovićem.

Delegacija radnika je dobila obećanje od Markovića da će organozovati  sastanak u Beogradu do utorka. Naredni protrestni skup bivših radnika Fabrike kablova zakazan je za narednu sredu ispred poslovne zgrade tog preduzeća poznatije kao ,,komercijala“.

 

1 komentar

  1. Otisli ste da slusate coveka koji vas vara godinama,pa svi znate da je doticni uzimao novac iz fabrike da vodi bolumentu po Becu ,finansirao se fudbalski klub,sve ste to znali ali i dalje nesmete da kazete ni rec za njega.Oticicete za Beograd ali od tih para nemaa nista ili cete dobiti jednu isplatu pre izbora.Ovo je ipak grad buducnosti ali kako za koga .

Ostavite komentar

5 × pet =