PUTIN U JAGODINI 23 MARTA

0

JAGODINA-Voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biće postavljena u Muzeju voštanih figura u Jagodini u sredu 23 marta, kada će biti i otvorena nova postavka, najavljeno je danas iz Informativne službe tog grada. Za izradu i postavljanje voštane figure Putina je dobijena saglasnost i prikupljena su odobrenja Ambasade Rusije u Beogradu.
Vajari Ivanović i Crvenković, su veoma verno, „kao da je živ“ i “samo što ne progovori” , uradili voštanu Putina, ranije je izjavljivao predsednik Skupštine grada Jagodina i lider JS Dragan Marković Palma.
On je tada istakao da nije odustao od ideje da se Muzej voštanih figura u Srbiji obogati sa još dve figure -Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, kao i da će realizacija početi posle izbora
Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006.godine, i jedni je u Srbiji. U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran đinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak đoković… Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem je sastavu Akva park, ZOO vrt, veštački vodopad, „Vivo“ soping park, koje je prošle godine posetilo 400.000 turista, najviše školskih ekskurzija iz gotvo svih krajeva Srbije.

Nema komentara

Ostavite komentar

dva + 18 =