SAOPŠTENJE OPŠTINSKOG ODBORA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE PARAĆIN

0

PARAĆIN- OO SPS Paraćin 4. maja izdao je saopštenje za javnost gde smo nakon ružnih scena u zgradi Opštine pozvali na smirivanje i prestanak međusobnih optuživanja, koje po našem mišljenju nije u interesu građana i građanki, već pojedinaca.

Milan Marković

Nakon više od mesec dana svedoci smo da tenzija sve više raste, a poslednja stvar u nizu je ovaj „politički rat“ izmestila ne samo van granica našeg grada, već i države Srbije podnošenjem žalbe Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. Tvrdnje iznete protiv države Srbije za SPS kao državotvornu partiju nisu prihvatljive i ovakav vid političke borbe ne prihvatamo, ne zbog toga što smo protiv transparentnog funkcionisanja vlasti, nego zato što ovaj stav nije u skladu sa okolnostima na koje je država Srbija  ukazala.

Imajući u vidu sve ove okolnosti, više ne možemo da budemo deo lokalne vlasti i ovim putem obaveštavamo javnost da će OO SPS Paraćin svoje delovanje u lokalnom parlamentu nastaviti kao opoziciona partija, van skupštinske većine koja kao što je poznato ne zavisi od naših odbornika.

U prethodnom periodu smo radili u najboljem interesu grada i građana. Zadovoljni smo svojim dosadašnjim učinkom i urađenim, a rezultate našeg rada ćemo građanima predočiti nekom narednom prilikom. Saradnja sa lokalnom vlašću je bila korektna, ali poslednji u nizu događaja je stvar preko koje ne možemo da pređemo, te smatramo da nam je izlazak iz vlasti u najmanju ruku moralna obaveza.

S’ poštovanjem,

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Paraćin

 

Nema komentara

Ostavite komentar

16 − deset =