SNEŽANI PAJKIĆ ZLATNA ZNAČKA EVROPSKE ATLETIKE

0
Slobodan Branković i Snežana Pajkić

ĆUPRIJA-Evropska prvakinja na 1500m i potpredsednica Atletskog saveza Srbije, Snežana Pajkić-Jolović , dobitnica je Zlatne značke Evropske Atletike. Osvajačica je juniorskog srebra i bronze na 1500m, a njeno najveće dostignuće je osvajanje titutle šampionke Evrope, 1990. godine u Splitu.

– Počastvovana sam priznanjem evropske atletike. Smatram da ovo nije samo moja nagrada, već je nagrada svima nama, a posebno srpskoj atletici za sav doprinos i razvoj tokom prethodnih godina, kazala je šampionka.

 Na predlog federacija članica; Savet EA  svake druge godine, prilikom održavanja EA Kongresa, dodeljuje najviše priznanje, zaslužnima koji su svojim radom i zalaganjem dali veliki doprinos razvoju atletike i realizaciji značajnih EA takmičenja i projekata. Snežana je u atletici preko 30 godina. Nakon mnogobrojnih medalja koje je osvojila kao reprezentativka, kao atletski radnik i funkcioner, imala je značajnu ulogu u organizaciji najvećih atletskih događaja u našoj zemlji, među kojima je Evropsko prvenstvo u dvorani (2017), Prvenstvo Balkana u dvorani (2017), Evropsko prvenstvo u krosu (2013), Evropsko juniorsko prvenstvo (2009), kao i mnogo drugih. Na 26. EA Kongresu, delegaciju Atletskog saveza Srbije, predvodio je direktor Slobodan Branković, zajedno sa menadžerom Predragom Momirovićem i dobitnicom ove prestižne nagrade.

Foto : ASS

Nema komentara

Ostavite komentar

20 + petnaest =