SOCIJALNI PROGRAMI – JAGODINSKA PIVARA I KABLOVI

2

JAGODINA-U Jagodinskoj pivari počelo je izjašnjavanje 142 zaposelnih za doborovoljni odlazak uz socijalni program, a u Kablovima će izjašnjavanje oko 1.300 radnika biti sprovedeno od 1 do 12 februara. Na zboru zaposlenih u Jagodinskoj pivari zaposlenima je rečeno da to definitivno preduzeće ,,ide u stečaj“ i da je bolje za njih da se predhodno da se izjasne o socijalnom programu. U Kablovima su u susret odlukama Vlade Srbije rešili da ponude zaposlenima da se izjasne o dobovoljnom odlasku, te da se na taj način omogući radnicima da formiraju konzorcijum koji bi mogao da se pojavi u postupku privatizacije ili stečaja sa namerom da kupi deo preduzeća. U Kablovima radi oko 1.300 zaposlenih.

2 Komentari

  1. Da li se „ispiranje“ mozgova u Jagodini privodi kraju ? Budite strpljivi i cekajte zaposlenje u nekoj od fabrika iz „ekonomskog cuda “ , a za to vreme bicete zabavljani predizbornom kampanjom , sendvicima , pivom , citaj (Zajecarsko , Lav , Merak) . Posle izbora „vodja“ pobednik ce Vam podariti nove vise poreze , cene komunalnih usluga , akcize na sve i svasta . Lepo ce VAM to obrazloziti i upakovati , da to trazi MMF , EU , Putin , Kinezi , sve po izgovorom da “ straro “ nista nije valjalo da su neki “ drugOVi “ sve upropastili. Cekanje , cekanje , kuda vodi , da li u beznadje , raj ili pakao ? Ne cekajte , mozgovi VAM nisu totalno “ isprani “ , uzmiti stvari u svoje ruke , setite se dedova , oceva i da su nijma “ ispirali “ mozgove , ali su pobedili time sto su nas stvorili.

  2. DOS-ovci i privesci od 2000-te na ovamo jos ove firme ne ugasise!!! Jagodinci sve to posmatraju i niko nista!!! Sta je danas sa: Resavom, Pomoravkom, TP Morava, Minelom, Buducnoscu, Opremom … Gde su ti ljudi koji su tu radili, da li su pomrli, da li su se zaposlili, da li su na socijali…da li su na evidenciji nacionalne sluzbe “nerada i nezaposljavanja“?!

Ostavite komentar

sedamnaest − petnaest =