STEČAJ U PARAĆINSKOJ STAKLARI – VIŠAK JOŠ 40 RADNIKA?

0

PARAĆIN-Stečajni upravnik Srpske fabrike stakla Saša Jovanović obajvio je spisak sa 230 imena bivših radnika tog preduzeća koji su višak u postupku sprovođenja stečaja, ali je takođe predvideo da se 270 lica, po grupama do 7. oktobra javi za razduženje i potpisivanje otkaza. Razlika od 40 je zbunila bivše radnike, ali uplašilo one koji su za sada ostali.

-Ne znam da li će stečajni upravnik dodati još radnika na spisak za otkaz. Nisam video stečajnog upravnika. Verovatno da se spisak neće zaustaviti na broju 230. Ljudi su ogorčeni i uplašeni, kaže bivši sindikalista Živojini Matejić.

Juče je u tu fabriku poštom stigla odluka o otvaranju stečaja Privrednog suda u Kragujevcu i počeo da teče rok za žalbu od osam dana. Ono što je, međutim, zbunilo radnike i bivše rukovodstvo je odluka sudije Branislava Jovovića da žalba ne odlaže sprovođenje stečajnih radnji.

-Šta to treba da znači, da je sudija svoju odluku proglasio pravosnažnom ne čekajući eventualno suprotnu odluku Apelacionog suda. Šta će biti u slučaju da Apelacioni sud obori njegovu odluku o otvaranju stečaja, ko će platiti sudske troškove povratka radnika na posao, pitaju se radnici.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

10 + šesnaest =