ŠTRAJK RUDARA RESAVICE – POSLEDNJI ROK 25 JANUAR

0
Sednica sindikalaca Resavice

RESAVICA-Na današnjoj sednici Glavnog odbora Sindikata radnika JP PEU Resavica, devet jamskih rudnika uglja u Srbiji, doneta je odluka o generalnom štrajku zbog toga što EPS nepoštuje dogovor o preuzimanju proizvedenog uglja, koji je postignut na sastanku sa ministrom Aleksandrom Antićem.
-Ukoliko se do 25. januara 2016. godine trajno ne reši plasman uglja iz Resavice prema termoelektranama EPS-a rudari svih devet rudnika uglja ulaze u štrajk do ispunjenja zahteva, stoji u zaključku sindikalaca.
Oni zahtevaju hitan sastanak sa ministrima rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, privrede Željkom Sertićem i finansija Dušanom Vujovićem oko rešavanja statusa Resavice posle 31. maja i najava reorganizacije preduzeća, isplata nadoknade za smenski rad rudarima i povezivanja radnog staža za 19 meseci.
Sindikalci su formirali Štrajkački odbor, koji čine predsednici sindikata svih devet jamskih rudnika uglja, a do 15. januara biće napravljen algoritam štrajka i dostavljen direktoru i nadležnom ministarstvu.

Nema komentara

Ostavite komentar

18 − 1 =