SVILAJNAČKI CENTAR ZA BRIGU O PORODICI – BEBAMA NA DAR 23 PAKETA OPREME

0
Bebama na dar

SVILAJNAC-U Centru za brigu o porodici u Svilajncu svečano je uručeno 23 pakera opreme za bebe rošene u januaru i februaru.
-Mislim da su mere Vlade Srbije na podsticju rađanja dodatni stimulans za porodice, jer svi rezultati koje postižemo su uzaludni ako ne povećamo natalitet. Mislim da smo na dobrom putu Vlada Srbije, Svilajnac i roditelji, te da će u narednom periodu biti rezultata, ocenio je predsednik te opštine Predrag Milanović.


Paket ,,Bebama na dar“ vredi 3.700 dinara i sadrži sve neophodne potrepšitine za najraniji uzrast
-Opština Svilajnac radi već mnoge akcije na podsticaju rađanja, a to je pet vantelesnih oplodnji godišnje i mogu da se pohvalim da imamo jednu bebu i da su dve na putu. Godinama prilikom rođenja deteta dajemo jednokratnu pomoć od 20.000 do 30.000 dinara, u zavisnosti koje je dete u porodici. U duhu vremena mi smo se uključili još aktivnije, jer nisu dovoljni samo dobri uslovi za život već mora i direktno da se pomaže novorođenim bebama, ali i kasnije u budućnosti. Nama su na prvom mestu novorođena deca i pomoć mališanima. Sve mere ostaju i uvodimo nove, najavio je Milanović.
Opština Svilajnac praktikuje različite podsticaje za podizanje nataliteta, izdvaja novac za prvo, drugo i treće rođeno dete, kao i za vantelesnu oplodnju.

Nema komentara

Ostavite komentar

osam + 5 =