SVILAJNAČKI NAPREDNJACI U RASULU – ODBORNICA PRIJAVILA PREDSEDNIKA DA JOJ JE PRETIO

1
Branislav Marinković sa odbronicima SNS

SVILAJNAC-Odbornica SNS u SO Svilajnac Tanja Marković zbog verbalnog napada i pretnji danas je policiji prijavila predsednika lokalnog SNS Branislava Marinkovića. Njoj je ukazana pomoć u hitnoj pomoći, data joj je terapija zbog emotivnog šoka i uznemirenja, te je upućena na dalje preglede na Odeljenje neuropsihijatrije u ćuprijskoj bolnici. Marinković nije želeo da komentariše optužbe odbornice.
-Pretio mi je da ću da ostanem bez posla. Radim u EPS po ugovoru na određeno vreme i jedina izdržavam četovoročlanoj porodici. Rekao mi je da je zaslužan što sam dobila posao, kako je uložio novac i obraz, a ja mu vraćam na ne znam koji način. Kada sam ga pitala da li mi to pretite, rekao je prvo ne, a zatim da povišenim tonom potvrdio da preti i dodao da ,,tako više neće moći, videćete šta će da bude“. Izašla sam iz kancelarije SNS na ulicu, krenuo je zamnom i počeo da me okrivljuje za sve i svašta, priča potrešena Tanja Marković, koja je zatim zatražila lekarsku pomoć.
Sve je počelo kada je, po Tanjinim rečima, prišao Marinković i , ispred velkog broja građana, počeo da je napada kako hoće da ga smeni.
-Drao se i vikao na mene, optuživao me za nešto što nisam uradila, kada sam htela nešto da kažem odmah bi me prekidao, pričao mi je da sam neodgovorna, da se ne javljam na pozive, ne svraćam u stranku, kroz jecaje se priseća Tanja i dodaje da je uzrok tom verbalnom napadu i pretnjama Marinkovićeva zabrinutost za političku egzsitenciju posle prelaska četvorice odbornika sa liste SNS vladajućoj većini koju čine GG Svilajnac čuva Svilajnac i SPS.

Predsednik gradskog odbora dr Miloš Čuknić osuđuje verbalni napad i podržava odbornicu Tanju Marković, te poziva Marinkovića na odgovornost zbog prelaska četvorice odbornika sa liste SNS na stranu vladajuće koalicije.
-To se nigde nije dogodilo u Srbiji da se odbornici SNS pridružuju drugim koalicijama. Odgovornost za listu snosi predsednik svojim potpisom, a sva četvorica su njegovi lični prijatelji i ranije članovi grupe građana Pokret za Svilajnac, koja se utopila u SNS. Ne znamo ni da li su ti ljudi napustili SNS, ni da li će da vrate mandate. Ta GG i dalje postoji u Agenciji privredne registre i Marinković je predsednik. Statut stranke to ne dozvoljava, kaže Čuknić.
On je potvrdio da je zakazao razgovor sa predsednikom IO SNS Darkom Glišićem, a već je razgovarao sa koordinatorom za Pomoravlje Dušanom Adamovićem, ali ovaj događaj je ,,prelio čašu“ nezadovoljstva u SNS.
-Postoji pravilnik o biranju kandidata za odbornike, koji nije poštovan. Međuljudski odnosi su totalno loši. Delovaćemo u smeru da pročistimo odbor i da posle toga krenemo napred, jer ovo je ipak SNS, zaključio je Čuknić.

 

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.

 

1 komentar

  1. Bravo, Čukniću! Prodao si Crnjakovica, a sada i Marinka, za 3 zrna Perinog graska. Objasni clanovima SNS-a kako ti zena postade direktorka vrtica, a ko je u Svilajncu na vlasti.

Ostavite komentar

četrnaest + devetnaest =