U KORAK SA EVROPOM

0

JAGODINA- Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ iz Jagodine deo je projekta ,,Evropa za mene“, o čemu je sredu u Beogradu potpisan ugovor za projekat „Keep Up with Europe“. Na svečanosti potpisivanja ugovora su govorili Ivan Knežević, zamenik generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbiji i Paul-Henri Presset, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji. Projekat finansira Evropska unija.

Inače, u Narodnoj biblioteci u Jagodini u četvrtak je održana promocija knjige “Rečnik geografskih pojmova” autorke Ružice Dželatović. Veliko interesovanje naših sugrađana koji su salu biblioteke ispunili do poslednjeg mesta opravdalo je korisno i zanimljivo veče puno pozitivne energije.

Posle pozdravne reči direktorke Vesne Crnković koja je najavila intenzivniju saradnju sa školama i profesorima Pomoravskog okruga, o knjizi je govorila autorka, Ružica Dželatović. Govoreći o motivaciji za pisanje ovakve vrste priručnika, profesorka Dželatović je istakla da je knjiga plod njenog dvadesetogodišnjeg iskustva u radu sa učenicima. Posebno je podvukla da se nada da će „Rečnik geografskih pojmova“ zaživeti kao pomoćno sredstvo u nastavi geografije ne samo u našem okrugu, već i šire, jer je praksa pokazala da je štivo ovakve vrste dragoceno u razjašnjavanju nedoumica koje učenici imaju, a ne stižu da ih razreše u redovnoj nastavi.

Potom su o knjizi govorili i Suzana Jovanov, profesor geografije u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Svilajncu, Vladimir Banković, profesor srpskog jezika u Osnovnoj školi ,,Jovan Jovanović Zmaj“u Svilajncu kao i Saša Mikić, recezent knjige i profesor geografije u Osnovnoj školi “Milan Mijalković” u Jagodini.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

dvadeset − 16 =