U OPŠTOJ TUČI NA FUDBALSKOJ UTAKMICI POVREĐENO DESETAK FUDBALERA I SUDIJA

1
Miloš Milošević-FK Omladinski

PARAĆIN-Desetak fudbalera i sudija Marko Temeljkovski na današnjoj utakmici FK Lomnica iz Despotovca -FK Omladinski iz Paraćina zadobili su lakše telesne povrede posle opšte tuče na terenu, potvrdila su rukovodstva tih klubova. U toku je policijska i zdravstvena obrada vinovnika i učesnika te tuče.  Utakmica 14. kola međuopštinske fudbalske lige jug u Fudbalskom savezu Pomoravskog okruga prekinuta je u zaustavnom vremenu u 90. minutu zbog opšte tuče.

-Prekid se dogodio u 90 munutu kod rezultata 1:4. Prema preliminarnom  izveštaju delegata u prekidu su učestvovali igrači obe ekipe. Opšta gužva na terenu, a u nekom trenutku je možda ušla u teren i publika iz Lomnice. Došla je policija, jedan od sudija je povređen, zakačen u gužvi, neko ga je dokačio. To je teži prekršaj po novom Zakonu o sportu. Možda je neko od vinovnika incidenta neko sa klupe FK Omladinski, jer je kod četvrtog gola u nadoknadi vremena, neko neprimereno reagovao radujući se golu. To je bilo verovatno varnica za to što se dogodilo, priča prve nezvanične informacije komesar za takmičenje Moma Radunović i dodaje da će zvanične odluke taj savez doneti u sredu.

Predsednik FK Omladinski Miloš Trandafilović ističe da se incident dogodio  kada su domaći igraci, članovi stručnog staba i navijači,  njih tridesetak, krenuli da se fizički obračunaju sa igračima tog kluba.

-Nasrnuli su na nas kada smo poveli 4:1. Sramno ponašanje rukovodstva i stručnog štaba domaćina koji su nezadovoljni rezultatom sve vreme vređali naše igrače, kulminiralo je posle četvrtog gola. Posle toga, ulaze u teren i zajedno sa publikom počinju da tuku naše igrače. Četvorica naših igrača zadobili su lake telesne povrede, a sve vreme dok je divljaštvo trajalo kapija igrališta bila je zaključana i bilo nam je onemogućeno da pobegnemo i uputimo se u Desptovac radi ukazivanja pomoći, kaže Trandafilović.

Predsednik FK Lomnica Rade Jeremić tvrdi da njegovih petorica igrača povređeno u gužni, ali da se nisu obraćali lekarima za pomoć.

-Ne znam šta se događalo na terenu, jer sam u kancelariji štitio delegate i glavnog sudiju. Čuo sam da je neko udario drugog sudiju. Igrač FK Omladinski sa brojem 8 posle njihog četvrtog gola okrenuo se prema našoj klupi i rekao ,,puni mršu” i neprimereno gestikulirao rukama. Skočio je naš trener, za njim su krenuli i igrači, redari su pokušali da ih razvade, među njima je bilo i publike. Opšta gužva je nastala. Zatim je igrač sa brojem 8, navodno stavio pištolj za pojas, ali to nisam video, to tvrdi publika. Njihov igrač sa brojem 8 je zadobio povredu nosa za vreme igre, kao i ostali igrači, a ne u gužvi, priča predsednik FK Lomnica Rade Jeremić.

On je potvrdio da je u ,,gužvi i guranju bilo četrdesetak učesnika”, te da nije bilo tuče, ali je takođe iskreno rekao da je ,,njegova dužnost kao domaćina bila da  zaštiti glavnog sudiju i delegate, jer igrači prvo kidišu na njih”. Igrači FK Lomnica najavili izlazak iz lige, jer više ne mogu da trpe da ih nazivaju ,,seljacima i drugim svakojakim nazivima”

1 komentar

Ostavite komentar

2 × dva =