UHAPŠEN JAVNI IZVRŠITELJ

1

JAGODINA-Zbog zloupotrebe službenog položaja policija je uhapsila javnog izvršitelja  Z.D. (60) jer je oštetio JP PEU Resavica za više 4,8 miliona dinara, saopšteno je iz Policijske uprave u Jagodini. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

-Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su javnog izvršitelja Z. D. (1957), zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebivši službeni položaj prilikom sprovođenja postupaka izvršenja neposrednom pogodbom prodao ugalj i otpadno gvožđe po ceni znatno nižoj od propisane i time oštetio javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ za više od 4,8 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

-Sumnja se da je Z. D. u periodu od maja do septembra 2016. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, prilikom sprovođenja 65 predloga za izvršenje po osnovu prethodno donetih sudskih presuda izvršio prodaju uglja i otpadnog gvožđa, neposrednom pogodbom, prodajući robu po ceni za oko 40 odsto nižoj od propisane, ističe se u policijskom saopštenju i dodaje da je na taj način, kako se sumnja, Z. D. je pričinio štetu „Resavici“, a licima i pravnim subjektima kojima je izvršio prodaju robe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 7,3 miliona dinara.

1 komentar

  1. Ma nije moguće?? Tako divan čovek, omiljen medju kolegama, pun šmeka, gde se pojavi ostavlja neizbrisiv trag…odnosno miris…kao lisica…
    Blago zatvorenicima, ne znaju kakvog čoveka će imati prilike da „upoznaju“. Treba biti nežan prema njemu.

Ostavite komentar

jedan × 1 =