Uslova korišćenja

Uslovi korišćenja

Sadržaji sa web portala centralmedia.rs su besplatni pod sledećim uslovima:

– Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje Centralmedia kao izvor informacija najmanje jednom u prvoj rečenici.
– Dozvoljeno je preuzimanje delova teksta uz obavezno navođenje Centralmedia kao izvor informacije.
– Obavezno je vidljivo navođenje i kompletnog linka (URL) prilikom kompletno preuzetog teksta, do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta.
– Dozvoljeno je preuzimanje fotografija Centralmedia uz obavezano navođenje izvora.
– Preuzete fotografije ne smeju biti prikazane u dimenzijama većim od 120×120 piksela
– Navođenje Centralmedia kao izvor informacije je obavezno i u slučaju kada se na sajtu, televiziji ili u štampanom izdanju prepričava sadržaj teksta ili delova teksta sa ovog portala.

Napomena:

Napomene:

  • Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.
  • Central media zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.
  • Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo Media reforma, ne smatraju se delom sajta i Media reform centar ne snosi odgovornost za njih.

Korisnicima Central media portala  je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

Društvene mreže:

Sa zvanične fejsbuk stranice  CentralMedia administratori će uklanjati komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja.

Uslovi komentarisanja:

Vaši kometari na tekstove i priloge na našem sajtu su nam dragoceni jer je to važan segment delovanja medija – istinito, objektivno i argumentovano izveštavanje uz stalnu, povratnu vezu između onih koji proizvode informacije i onih kojima su one i namenjene.

Komentari neće biti objavljeni ukoliko krše srpske i međunarodne zakone. Neće biti mesta za komentare koji se koriste lažima i  koji propagiraju ili podržavaju nacionalnu, versku, rasnu političku, polnu ili diskriminaciju na osnovu seksualnog opredeljenja. Biće isključeni i uvredljivi, preteći i vulgarni komentari, oni koji ne poštuju pretpostavku nevinosti, nepotrebno zadiru u intimu drugih, zloupotrebljavaju emocije, koriste govor mržnje, kao i oni koji koriste stereotipe odnosno pojedince i njihova dela poistovećuju sa celom grupom, nacionalnom manjinom ili narodom. Biće, naravno isključeni i komentari čiji je cilj nanošenje štete drugoj osobi.

Sve navedeno je deo pravila za demoratsku, odgovornu i pristojnu komunikaciju koja je jedan od temelja demokratskog društva.