VANREDNA SITUACIJA U JAGODINI

1

JAGODINA-Zbog velikih padavina tokom noći koje su formirale snežni pokrivač od 40 do 50 santimetra, kao i problema na putevima, u Jagodini je proglašena vanredna situacija i u toku je zasedanje Štaba, potvrdio je zamenik direktora Direkcije za izgardnju Aleksandar Milenković. Najveći problemi su na seoskim putevima Šantarovac –Lukar, Deonica-Kalenovac i put prema Štiplju, kao i pravac prema Strižilu, gde je sneg na putu debljine i do 20 santimetra.Prema podacima iz policije nema zavejanih, niti životno ugroženih lica, svi putni pravci prvog reda su prohodni a na teritoriji Pomoravlja juče se dogodila samo jedna saobraćajna nezgoda.
vanredna situacija 1-jagodina-g.j.
-Putari rade od 5 sati jutros i rasčišćavaju puteve prvog i drugog prioriteta u gradu, posle toga sele na kritične deonice. Radimo sa četiri teške mašine i dva kamiona. Očekujemo odluke Štaba za dalja postupanja, rekao je on.
Glavna ulica u tom gradu je rasčišćena, dok su sporedne u ,,debelom“ snegu. Prema izveštaju predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića neprohodni su putevi Gornja Mutnica – Izvor,Plana – Golubovac i Mirilovac – Lebina, a otežan saobraćaj na putevima Plana – Skorica i Ratare – Sikirica, te se ne preporučuje se korišćenje ovih putnih pravaca.
ciscenje jagodine-jagodina-g.j. (1)
– Reč je o lokalnim putnim pravcima manjeg prioriteta koje bi ekipe trebalo da očiste nešto kasnije. Davidovac – Popovac je trenutno prohodan, očistio JKP u povratku iz gornjih sela, ovaj put održavaju državne službe. Sneg i dalje pada uz vetar koji duva i očekuju se padavine i narednih dana, stoji u njegovom izveštaju.
U ostalim gradovima u Pomoravlju nema problema zbog novog snežnog pokrivača. Saobraćaj na autoputu se obavljao usporeno zbog snega na kolovozu.

ZABRANJENO PREUZIMANJE TEKSTOVA I FOTOGRAFIJA ILI OSTAVLJANJE NA DRUGE INTERNET SAJTOVE-
Autorska prava zadržana – CENTRAL MEDIA

1 komentar

  1. U istoriji Jagodine nije pao ovoliki sneg. Ovo je strasno. Preko 30 cm!
    Mora da je neka ekipa glavonja imala vrhunsko letovanje placeno nasim parama koje su namenjene za zimsko odrzavanje puteva… Bruka!
    Vanredno stanje… Boze dragi!

Ostavite komentar

12 − 8 =