VLADIKA BRANIČEVSKI – OSVEŠTANA ,,KUĆA NA POLA PUTA”

0

ĆUPRIJA-Vladika Braničevski Ignjatije osvešao je danas prostorije regionalnog Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Ćupriji, u koje će se useliti mladići i devojke koja izlaze iz hraniteljskih porodica, a reč je pilot projektu ,,Kuća na pola puta”. U renoviranje prostorija uloženo 1,4 miliona dinara, odnosno radovima krovnoj konstrukciji, uređenju i opremanju.
-Dužni smo da pomažemo jedni drugima,jer tako iskazujemo ljubav prema gospodu. Briga za čoveka je izraz vere u boga, rekao je vladika Ignjatije.
Osveštavanju je prisustvovao poverenik Hilandara Miloš Stojković.
-Naša obaveza je da pomažemo svima i ovo je put osamostaljenja dece, posle života u hraniteljskoj porodici. Brinućemo o njima do forminja njihovih porodica i zaposlenja, odnosno normalnog života, rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.
U centru će biti smešteno za početak troje korisnika.
-Ovo je prvi put u Srbiji da se u okviru jendog centra formiraju prostorije za decu koja izlaze iz hraniteljksih porodica. To je praktično, jer su tu naši savetnici, psiholozi, kao i celokupno osoblje centra. Oni će biti tu do potpunog osamostaljivanja korisnika, rekao je direktor centra Hristos Aleksopulos.
Ministar Aleksandar Vulin otvoriće zvanično večaras nove prostorije tog centra.

Nema komentara

Ostavite komentar

19 + 6 =