DESPOTOVAC- Kuvarima Tehničke škole iz Despotovca pripali su pehar i diploma za prvo mesto za pripremljenu hranu na 22. Festivalu ,,Srpski sto posne hrane”, koji je održan na Iriskom vencu na Fruškoj gori u hotelu”Norcev”. Kuvarima je uruče pehar za prvo mesto u aranžiranju stola, dok je profesor kuvarstva Dejan Novaković, jedini od gostiju član žirija, nagrađen velikim peharom i medaljom. Zadatak pripreme resavsko-vlaškog posnog stola i čak 51 jela ispunili su učenici kuvarstva Aleksandar Radisavljević, Đorđe Rajić, Jelena Blagojević, Kristina Ilić i Miljana Stojanović. Sve je servirano u zemljanim posudama i drvenim podmetačima uz performans dekoracije stola mala drvena kolca, čeze, drvenu sofru sa stoličicama, kao i neizbežne čerge i stolnjaci stari više od veka. Na meniju su bile sarmice od zelja, vinovog lišća, punjene paprike pasuljem, bobove pihtije, pastrmka iz Resave, albino pastrmka žute boje na vlaški način, resavska baklava i druge đakonije. Festival je, pored škola, ugostilo je pojedince restorane, hotele i udruženja.