Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Paraćin

Svečana sednica SO Paraćin počela je pozdravnim rečima i dobrodošlicom za narodne poslanike, privrednike, direktore Javnih preduzeća, predstavnike i predsednike komšijskih i prijateljskih opština i gradova. Nakon intoniranja himne Srbije, prisutnima se obratila predsednica Skupštine opštine Slavica Jovanović koja je govorila o važnim  skupštinskim odlukama u prethodnom periodu. Prisutnima se obratio i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević koji je govorio o postignutim rezultatima opštinskog rukovodstva u prethodnom periodu.

U sali paraćinskog Pozorišta danas su dodeljena i priznanja zaslužnim građanima i institucijama. Zlatne plakete uručene su Željku Dimitrijeviću, Vatrogasnoj jedinici Paraćin, dr Svetlani Bogdanović i Aleksandru Aci Milićeviću.

Srebrnim plaketama nagrađeni su Paraćinka AD,  FK SFS Borac, Mladen Stević i Dušan Jovičić. Srebrne plakete pripale su časopisu “Borba”, Martini Tomac, Draganu Diniću i niškom Naučno-tehnološkom parku i dr Milanu Ranđeloviću.

Uručene septembarske nagrade povodom Dana opštine Paraćin

Povodom Dana opštine danas su u zgradi opštine Paraćin uručene novčane nagrade i pohvale zaslužnim građanima. U ime lokalne samouprave obratila se predsednica SO Paraćin Slavica Jovanović. Zajedno sa svojim zamenikom Milošem Đokićem uručili su septembarske nagrade. Pohvale su dobili Fudbalski klub Sloga iz Donjeg Vidova, učenici OMŠ „Milenko Živković“ iz Paraćina za postignute rezultate na takmičenjima: Sergej Pejić, Andrijana Pejić, Jovan Milovanović, Dušan Spasojević. Takođe, pohvalu je dobila Ivona Pelivanović, osvajačica brojnih medalja u plivanju, zatim učenici Anđela Janković, Nina Drinić, Atina Ilić, Nenad Stojković, Predrag Vučković, Uroš Milović i Sofija Jovanić. Nagrađen je i teniser Ognjen Ristić, Zoran Vićić, Marija Blagojević i mešovita ekipa OŠ „Momčilo Popović Ozren“ za uspehe postignute na Malim olimpijskim igrama.

Novčane nagrade su uručene strelcima koji rade na lansirnim stanicama za protivgradnu zaštitu.