NAJBOLJE KROFNE I PASULJ PRAVE ,,VREDNE JEZERKE”

Na takmičenju u pravljenju krofni i pasulja u Stenjevcu kod Despotovca pobedile su domaćice iz udruženja ,,Vredne Jezerke”. Najbolju krofnu pripremila je Jovana Đorđević, a pasulj Milina Pavlović, obe iz Jezera. Druga i treća mesta osvojili  su Nina Petrović iz Stenjevca i Jasmina Andrejić iz Jagodine, odnosno Dejan Ljubisavljević iz Despotovca i penzuoneri iz Stenjevca. Takmičenje je okupilo dvadesetak ekipa. Predsednik žirija bio je nezaobilazni profesor kulinarstva Dejan Novaković. Evo i njegovog recepta za krofne.    

Recept za krofne:

na 1kg,brašna tip 500,1.celo je sje,2.žumanceta,3.dcl.mleka ,1.dcl.vode ,1.dcl.sok od limuna,prstohvat soli,10.grama šećera,1.kesica suvog kvasca ,i sve zajedno umesto glatko testo i da odstoji oko jedan sat i vaditi nekom formom ,čašom ili sličnom,i pustiti ponovo malo da nadimku i pržiti ih u toplom ulju, ne vrelom i okrerati non stop da ne pregore , a da budu prženje i vazdušaste,i onda punjenje i dekoracija po izboru ,euro krem,džemovi,marmelade,prah i kristal šećer i ostalo po izboru.