Konstituisana Skupština opštine Svilajnac

Danas je u velikoj sali Skupštine opštine Svilajnac održana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta. Skupštinsko zasedanje otvorio je i njime predsedavao najstariji kandidat za odbornika Milan Tasić.

Prema utvrđenom dnevnom redu, Skupština je najpre usvojila Izveštaj Verifikacionog odbora i potvrdila mandate za svih 47 odbornika u novom sazivu.

U skladu sa ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Svilajncu koji su održani 2. juna 2024. godine, u radu Skupštine opštine Svilajnac, u naredne četiri godine učestvovaće 47 odbornika i to 39 odbornika sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Svilajnac sutra- Predrag Milanović“, 6 odbronika sa liste „dr Tatjana Toskić Lalović-Za bolji Svilajnac“ i dva odbornika sa liste „Socijalistčka partija Srbije, Ivica Dačić-Jedinstvena Srbija, Dragan Marković Palma“.

Za predsednika Skupštine opštine Svilajnac odbornici su izabrali dr Darka Jevtića sa liste „Aleksandar Vučić-Svilajnac sutra- Predrag Milanović“, a na njegov predlog za sekretara SO svilajnac postavljen je Dušan Radević.