2. VITEŠKI FESTIVAL „DESPOT STEFAN LAZAREVIĆ“ U MANASIJI KOD DESPOTOVCA

Dvodnevni 2. Viteški festival “Despot Stefan Lazarević”, održan pod zidinama manastira Manasija kod Despotovca. Posle prvog dana i svečanog otvaranja festivala, svečanog defiela i prikaza borbe sa vatrom, drugog dana usledile su viteške borbe, konjička nadmetanja, sokolarske igare, takmičenja u streljaštvu, što je okupilo veliki broj zaljubljenika u srednjevekovno viteštvo. Porodice sa decom imale su veliki broj sadržaja za zabavu i edukaciju o životu u srednjem veku.

Večernjim muzičkim koncertima Danice Krstić i Ivana Milinkovića uz ansambl Branimira Đokića a posle toga i koncertu rok grupe New Deal iz Bora upotpunjen je dan.

-Svi Despotovčani trebaju dok živi Despotovac da odaju počast i slavu jednom čoveku kakav je bio Despot Stefan Lazarević. Njega su i protivnici na bojnom polju, a i njegovi, zvali sinom, rekao je dr Zlatko Marjanović, predsednik opštine Despotovac.

Viteški festival održan je pod pokroviteljstvom opštine Despotovac i javnog preduzeća Resavska pećina u okviru 32. Dana Srpskog duhovnog preobraženja.