NACIONALNI FESTIVAL FILMA I TELEVIZIJE NA ZLATIBORU

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO ALEKSANDRU BERČEKU

Opština Čajetina domaćin je Nacionalnog festivala filma i televizije -NAFFIT u organizaciji Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije. NAFFIT je otvorio ministar kulture u Vladi Srbije Nikola Selaković u četvrtak od 14 časova u Kulturnom centru na Zlatiboru, kada je uručena i nagrada za životno delo proslavljenom glumcu Aleksandru Berčeku.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazana nova ostvarenja kao što su pretpremijera serije “Nobelovac”- petak u 19 časova, serija “Ožiljak” -petak u 20 časova i pretpremijera filma “Megdan” -subota u 21 čas.

Na Zlatiboru će biti prisutni autori i glumci pomenutih projekata, kao i drugi filmski radnici i novinari, uključujući i članove odbora za pripremu festivala među kojima su Predrag Gaga Antonijević, Miroslav Lekić, Ivan Karl, Tihomir Stanić, Darko Bajić, Milorad Milinković i drugi. U odboru za pripremu festivala je i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Partneri Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije u organizaciji NAFFIT su Opština Čajetina, Kulturni centar Zlatibor Čajetina kao i Turistička organizacija Zlatibor i Turistiko rekreativni kompleks Zlatibor.

Inače, ovogodišnji kandidat Srbije za filmsku nagradu Oskar je film „Ruski konzul“, reditelja Miroslava Lekića sa Žarkom Lauševićem u glavnoj ulozi.

Manifestacija se održava od 19. do 21. septembra u Kulturnom centru na Zlatiboru biće svojevrsna najava velikog festivala koji će se od naredne godine održavati kao selekcija za srpskog kandidata za nagradu Oskar.