Održana 3. sednica Skupštine grada Jagodine

Na 3.sednici Skupštine grada Jagodine, kojom je predsedavala zamenica predsednika Skupštine grada Bojana Antonijević, prošle sedmice, najpre su potvrđeni mandati odbornicima Daliboru Rakiću sa liste ,,Aleksandar Vučić–Jagodina sutra“ i Matiji Iviću sa liste ,,Dragan Marković Palma–Jedinstvena Srbija“. Nakon toga, novoizabrani odbornici i odbornik dr Aleksandar Ilić, kome je mandat potvrđen na 2. sednici Skupštine grada Jagodine, položili su zakletvu

Odbornici su usvojili predlog Odluke o dodeli društvenih priznanja grada Jagodine u 2024.godini. Takođe su usvojeni predlozi akata iz oblasti komunalnih delatnosti. Za reč se javila samostalna odbornica Maja Radojičić koja je govorila o Lokalnom planu upravljanja otpadom grada Jagodine za period od 2022-2031.godine.

Na sednici je usvojen niz akata iz oblasti društvenih delatnosti, kao i predlozi o razrešenju i imenovanju članova organa upravljanja nekoliko ustanova u gradu. Takođe je usvojena odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća ,,Uređenje i javno osvetljenje“.

Nakon sednice čelnici grada i odbornici su komentarisali govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se na  najbolji način u Njujorku borio za državne i nacionalne interese Srbije i našeg naroda i to na način na koji se niko do sada nije borio od 2000. godine. Predsednik Vučić se bori za mir, za ekonomski napredak cele države i svakog građanina i svakog grada i opštine. Bez mira i stabilnosti nema ni ekonomskog napretka i zato predsedniku Vučiću grad Jagodina daje punu podršku u njegovoj misiji“, izjavila je gradonačelnica Jagodine Gordana Jovanović.

„Izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija je nešto iza čega mora i treba da stane čitava Srbija i svaki građanin a mislim i iza čega je stao čitav slobodarski svet. Nije on pričao samo u ime Srbije. Problem ugrožavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, problem dvostrukih standarda u svetu, nije problem samo Srbije već je problem i mnogih drugih zemalja. Mislim da je iza njegovog izlaganja stao čitav slobodarski svet. Danas je svet podeljen, imate zapad koji želi da zadrži svoju hegemoniju, imate druge zemlje koje imaju svoje interese, imate treći slobodarski svet među kojima je i Srbija koji podržava sve ono što je na Generalnoj skupštini UN rekao naš predsednik Aleksandar Vučić. Jedinstvena Srbija i predsednk Dragan Marković Palma je to već prethodnih dana više puta rekao, čvrsto stoje iza reči Aleksandra Vučića i podržavaju svaku njegovu izgovorenu reč“, rekao je šef odborničke grupe ,,Dragan Marković Palma-Jedinstvena Srbija“ Života Starčević.

Na sednci Skupštine grada Jagodine usvojene su sve predviđene tačke dnevnog reda