OPŠTINA SVILAJNAC – GRAD PARTNER SVETOSAVSKOG BALA U BEČU

U Beogradu je održana zvanična prezentacija Svetosavskog bala, koji će 31. januara sledeće godine biti održan u carskoj palati Hofburg u Beču, a čiji je partner i grad domaćin Opština Svilajnac.

Zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević istakla je da je ovo velika čast i odgovornost za opštinu Svilajnac, koja je već uveliko u pripremama za Svetosavski bal u Beču:

„Shvatili smo vrlo ozbiljno ovu šansu da prikažemo svoje kulturno nasleđe, turističke i privredne potencijale i da se na najbolji način prikažemo svetu“ – rekla je ona dodavši da je posebno raduje što će na samom otvaranju Svetosavskog bala nastupati svi KUD-ovi sa teritorije naše opštine koji će se predstaviti gradskim igrama.

Predsednik Srpskog centra Milan Vidović kaže da je taj bal najprestižnija manifestacija naše dijaspore, a da će tradicionalno imati humanitarni karakter, jer će prikupljena sredstva biti usmerena Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, za novi dom samohrane majke Ljiljane Dukić iz Obrenovca i njene tri ćerke.

Vekovima Slovenski bal, odnosno decenijama Svetosavski bal, predstavlja najglamuroznije i najprestižnije okupljanje srpske zajednice u inostranstvu.