PARAĆINSKI SERVIS

U toku je javni poziv koji je Opština Paraćin raspisala za sufinansiranje mera energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova vredan 14,65 miliona dinara. Već prvog dana dana pristiglo je 105 prijava. Građani će moći da vrše ugradnju solarnih panela, zamenu stolarije, ugradnju kotlova na gas ili pelet, toplotnih pumpi, te zamene ili ugrade instalacije. Opština finansira radove sa 40 odsto

Javni poziv za dodelu budžetskih sredstava opredeljenih za sufinansiranje projekata crkava i tradicionalnih verskih zajednica je otvoren do 15. oktobra. Za održavanje, izgradnju i obnovu crkvenih i verskih objekata na teritoriji opštine Paraćin opredeljeno je dva miliona dinara.

U toku je akcija jesenje sadnje cveća, sa ciljem da Paraćin izgleda što lepše i uređenije. Na više lokacija u gradu narednih dana biće zasađeno 10.000 sadnica Viole koja dobro podnosi niske temperature i mrazeve. Kako bi se omogućila jesenja sadnja cveća, radnici JKP “Crnica” zaduženi za uređenje zelenih površina prethodnih dana radili su na uklanjanju starih biljnih rasada, te su prekopavanjem, freziranjem i drugim radovima izvršene pripreme za novu sadnju.

U toku su radovi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije u gradu. Obaveštavaju se vozači na povećanju pažnju i ne prelaženje preko svežih oznaka.

U toku je asfaltiranje ulice Svetog Save u Stubici u dužini od 320 metara, a vrednost radova je 5,7 miliona. Paralelno sa ovim, u Glavici se izvode pripremni radovi za asfaltiranje Radničke ulice, koje će biti narednih dana.