SINIŠI KOVAČEVIĆU POVELJA „PESNIČKIH VATRI“.

istaknuto pisac i reditelj Siniša Kovačević dobitnik Povelje „Pesničkih vatri“ na manifestaciji “Pesničke vatre zlatiborske” koja je održana je 11. put u čast 200 godina od rođenja velikog Branka Radičevića.  Povelju je dobitniku uručio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, naglašavajući njegov doprinos srpskoj književnosti i umetnosti.

Manifestacija je počela tradicionalnim paljenjem vatre na Šumatnom brdu. Ovogodišnju vatru zapalio je  Siniša Kovačević koji je prisutnima govorio o liku i delu Branka Radičevića.

U Kulturnom centru Zlatibor dramski umetnik Branislav Tomašević izveo je delo „Đački rastanak“, kao i glumica Ljiljana Blagojević sa delom „Kad mlidijah umreti“. Dobitnik ovogodišnje Povelje je govorio o Radičeviću, a o Kovačevićevom stvaralaštvu govorila je dr. Jovana Jovanović iz Instituta za srpski jezik SANU.

Na kraju manifestacije, književnica Slavica Marić pozdravila je sve prisutne pesmom o Zlatiboru. Kao uvertira za manifestaciju, u petak je u dvorani Kulturnog centra prikazan igrani film „Sinovci“ Siniše Kovačevića. Manifestaciju su organizovali Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Udruženje „Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor“.