ULAGANjE U OBRAZOVANjE NAJVAŽNIJA INVESTICIJA

VUČEVIĆ I GLIŠIĆ POSETILI RENOVIRANI OBJEKAT OŠ “RADOJE DOMANOVIĆ”

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, ministar za javna ulaganja Darko Glišić i predstavnici Opštine Paraćin obišli su renoviranu Osnovnu školu „Radoje Domanović u Paraćinu.

“Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji, ovo su uslovi koje želimo za naše učenike, učitelje, nastavnike. Vredelo je uložiti više od 450 miliona dinara u rekonstrukciju objekta ove škole i opremanje savremenom opremom”, istakao je predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prilikom današnjeg obraćanja.

Poželevši učenicima puno uspeha tokom školovanja i boravka u novoj modernizovanoj školi ministar za javna ulaganja Darko Glišić dodao je da je zajvaljujući Vladi Republike Srbije OŠ “Radoje Domanović” danas jedna od najleših i najmodernijih osnovnih škola u Srbiji.

Inače, najstarija škola u Paraćinu nakon rekonstrukcije ima potpuno novi, moderniji i lepši izgled, sa novom stolarijom, rasvetom, podovima, sanitarnim čvorovima, dograđenim objektom kuhinje sa trpezarijom, liftom.

Zahvalivši se u ime opštine Paraćin Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za javna ulaganja na podršci i pomoći u realizaciji itekako značajnog projekta za Paraćin, predsednik Opštine Vladimir Milićević je u svom obraćanju naglasio da je renoviranjem naša opština dobila najbolji kompleks u ovom delu Srbije za edukaciju najmlađih građana.

Osim radova u unutrašnjosti i na fasadi objekta, radilo se i na uređenju dvorišta i sportskih terena, koji su obogaćeni novim sadržajima poput teniskog terena,  „mini pič“ terena i atletske staze sa tartan podlogom.