Snaga žene menja svet

Zdrav način života i redovni pregledi su najbolja preventiva, zaključak je današnjeg druženja sa članicama Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka „Jefimija“ i Srpskim forumom protiv raka dojke „Evropa Dona Srbija“ koje već tradicionalno obeležavaju Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke na poslednjoj stanici Gold gondole. Uz poruku „Snaga žene menja svet“ u okviru „Meseca posvećenog dobrostanju žena“, zlatiborska gondola ugostila je ove hrabre žene želeći da doprinese njihovom oporavku i pridruži se brojnim društveno odgovornim preduzećima u menjanju svesti zajednice.

-Svake godine ističemo važnost zdravih stilova života i boravka u prirodi i na taj način se povezujemo sa različitim institucijama i udruženjima. Već nekoliko godina sa Savetovalištem „Jefimija“ radimo na razvijanju svesti i prenošenja informacija na temu brige o zdravlju i preventive raka dojke. Izabrali smo oktobar kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke da se okupimo i obeležimo ga na Gold gondoli kao Mesec posvećen dobrostanju žena. Mi volimo da kažemo da „Snaga žena menja svet“ želeći da im pomognemo da tu snagu pravilno upotrebe. Svake godine u preduzeću imamo sistematske preglede u okviru kojih je pregled dojke obavezan što je velika stvar koju činimo za naše koleginice, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Ovo je već treća godina da se obeležava „Ružičasti oktobar“ na Gold gondoli, a okupile su se članice iz celog Zlatiborskog okruga gde funkcioniše Savetovailšte „Jefimija“. Pored razvoja modernog koncepta turizma, Gold gondola tokom cele godine pruža podršku ženama i podstiče njihovo dobrostanje kroz različite aktivnosti što će biti praksa i u narednom periodu.